Μας αποχαιρέτισε και ο Ταλιαδώρος.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΝΗΜΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με βαθιά θλίψη απευθύνει  τον ύστατο χαιρετισμό στο συμπατριώτη με καταγωγή από την Κόνιτσα ,  Χαρίλαο Ταλιαδώρο, ο οποίος εκοιμήθη την 11/01/2021 στη Θεσσαλονίκη, πλήρης ημερών και υπερπλήρους προσφοράς .

 Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και στους συνεργάτες και μαθητές του.

 Ο Άρχων  Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως,  χαρισματικός , μοναδικός, ευγενής , ευαίσθητος, ταλαντούχος Μέντορας Χαρίλαος Ταλιαδώρος εγκαταλείποντας τον φυσικό του βίο, εισήλθε στο πάνθεον των μεγάλων ανδρών της λεβεντογέννας Ηπείρου , γιατί με το έργο του  δικαίωσε την ρήση η Εύανδρος Ήπειρος και άφησε πίσω του παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές ως δώρο ανεκτίμητης αξίας τις ψαλμωδίες του ,  σημαντικό μέρος του σύγχρονου πολιτισμού μας.

 Δυστυχώς λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού από τον οποίο νόσησε ο αείμνηστος δεν θα παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΗΕΘ στη νεκρώσιμο ακολουθία .

 Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες της Θεσσαλονίκης δέονται του Υψίστου την ψυχή του μεταστάντος να κατατάξει μεταξύ των Δικαίων και στους οικείους του να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Aιωνία  η μνήμη

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος  Πρωτοπρεσβύτερος π.Μηνάς Βασάκος

Η Γεν.Γραμματέας Αθηνά Μ.Τοτοκώτση

                                         ———————————————————                                                                          

Πηγή Βιογραφικού fb Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

Γεννήθηκε (1926) στη Θεσσαλονίκη (η καταγωγή του είναι από την Κόνιτσα της Ηπείρου). Πτυχιούχος Νομικών και Oικονομικών Επιστημών. Μαθητής του πρωτοψάλτη Χριστόφορου Κουτσουράδη και απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Καθοριστική, για την ψαλτική του εξέλιξη, υπήρξε η συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη (1945) με τον Άρχοντα πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνο Πρίγγο. Ψάλτης, από νεαρή ηλικία, σε γνωστούς ναούς της Θεσσαλονίκης: Αγ. Θεράποντα Κάτω Τούμπας (1942-1944), Αγ. Φανουρίου και Τιμίου Προδρόμου (1944-1952) και, περίπου εξήντα χρόνια, πρωτοψάλτης στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας (1952-έως σήμερα 2012). Φέρει το οφφίκιο του “Αρχοντος πρωτοψάλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως”. Έχει διδάξει τη Βυζαντινή Μουσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1964-1967), στο Μακεδονικό Ωδείο και στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Από τους πιο γνωστούς, και πιο δραστικούς, σύγχρονους ψάλτες του Ελλαδικού χώρου (με πλουσιότατη ψαλτική δράση στο Εσωτερικό και Εξωτερικό).

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα