Μαρτυρία για διαπληκτισμό με ψαρά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαπληκτισμό του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη με επαγγελματία ψαρά στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας περιέγραψε σε κατάθεσή του στην τοπική λιμενική αρχή αυτόπτης μάρτυρας. Υποστήριξε ότι στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, σε απόσταση 400 μέτρων από την ακτή διέκρινε ένα λευκό αλιευτικό μήκους 6-7 μέτρων να πλησιάζει το κόκκινο φουσκωτό του πρώην υπουργού. Ο χειριστής του λευκού σκάφους φέρεται να απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον Σήφη Βαλυράκη, επιπλήττοντάς τον για το γεγονός ότι, παρά τη σχετική απαγόρευση, ετοιμαζόταν να βουτήξει στο νερό για υποβρύχιο ψάρεμα. Ο πρώην υπουργός φέρεται να ανταπάντησε σε επίσης έντονο ύφος και τότε, ο χειριστής του λευκού αλιευτικού έκανε δύο στροφές γύρω από το κόκκινο φουσκωτό προκαλώντας κυματισμό. Στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο μάρτυρας δεν είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα. Είπε ότι διέκρινε το φουσκωτό του να κινείται με κατεύθυνση προς την Αγία Τριάδα, δίχως πάντως να μπορεί να αποσαφηνίσει εάν σε αυτό επέβαινε ο Σήφης Βαλυράκης ή εάν το σκάφος ήταν ακυβέρνητο. Χθες, στελέχη της λιμενικής αρχής Ερέτριας με τη συνδρομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας συγκέντρωναν καταθέσεις μαρτύρων δίχως, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφέρουν να εντοπίσουν αυτόπτη που να επιβεβαιώσει πλήρως το περιεχόμενο της πρώτης, βασικής κατάθεσης για το συμβάν.

Επιπλέον, μέχρι τις απογευματινές ώρες χθες δεν είχε αποδώσει καρπούς η έρευνα των στελεχών του Λιμενικού για τον εντοπισμό σε Ερέτρια και Αμάρυνθο του λευκού αλιευτικού σκάφους που φέρεται να προσέγγισε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, τόνισε αναφορικά με την κατάθεση του μάρτυρα: «Προσήλθε και σε μένα και μου είπε λεπτομέρειες για όσα είδε. Δεν υπάρχει μόνο ένας αυτόπτης που κατέθεσε λεπτομερώς, αλλά υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που είδαν το ίδιο περιστατικό από πιο μακριά», πρόσθεσε.

Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 5.15 μ.μ. της Κυριακής η σύζυγος του πρώην υπουργού ενημέρωσε το Λιμενικό ότι είχε χάσει τα ίχνη του συζύγου της, ο οποίος στις 2 μ.μ. έφυγε για υποβρύχιο ψάρεμα με το φουσκωτό του. Το ταχύπλοο εντόπισε 15 λεπτά αργότερα ακυβέρνητο ένα αλιευτικό σκάφος που έπλεε στην περιοχή, ενώ τη σορό του πρώην υπουργού βρήκε ιδιώτης λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη δεν βρέθηκαν ίχνη σύγκρουσης με άλλη βάρκα, ενώ η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο πρώην υπουργός έφερε τραύμα από χτύπημα στο κεφάλι, πιθανόν από προπέλα. Ζητήθηκε η συνδρομή των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου κατόπιν έρευνας DNA να αποσαφηνιστεί εάν το τραύμα προκλήθηκε από το χτύπημα στη μηχανή του σκάφους του ή εάν χτυπήθηκε από την προπέλα άλλου σκάφους. Τις έρευνες του Λιμενικού συνδράμει και αρμόδιος εμπειρογνώμονας.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα