Μαριούπολη: Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στο Τάγμα Αζόφ! – Σε διάσπαση οι δυνάμεις του Κιέβου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι νεοναζιστές του Αζόφ δεν υπακούν στις διαταγές του στρατού που αναγνωρίζει την ήττα.

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της Μαριούπολης καθώς ο συνταγματάρχης Εντ.Μπασούριν (και αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ) δήλωσε ότι οι “υπερασπιστές της Μαριούπολης” πλέον όχι απλά έχουν διασπαστεί αλλά έχει ξεκινήσει ένας εμφύλιος που κλιμακώνεται.

Η δήλωση αναφέρεται στις μονάδες του τακτικού στρατού της Ουκρανίας και των νεοναζιστών όπως το Τάγμα Αζόφ που πλέον φαίνεται να έχουν δικούς τους σχεδιασμούς, με τις τακτικές δυνάμεις να αναγνωρίζουν την ήττα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το defencenet.ru, ο συνταγματάρχης σήμερα δήλωσε ότι ο επίσημος και νόμιμος ουκρανικός στρατός εκτόξευσε σήμερα τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U κατά των θέσεων του Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη. 

“Το αποτέλεσμα κανείς ακόμα δεν μπορεί να το μετρήσει καθώς” όπως αναφέρει ο συνταγματάρχης, “μπορεί να τους συνετήσει μια τέτοια κίνηση ή μπορεί να τους εξαγριώσει πλήρως”.

Ο πύραυλος Tochka-U OTR χτύπησε το στρατηγείο των “αζοφιστών” στο τμήμα των ειδικών δυνάμεων (οι πιο φανατικοί) και κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι νεκροί.

Η αιτία του πλήγματος ήταν ότι οι νεοναζιστές του Αζόφ δεν ήθελαν να υπακούσουν τις οδηγίες του επίσημου ουκρανικού στρατού.

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση για την διακοπή εξόδου των αμάχων από την Μαριούπολη αναφέροντας ότι οι νεοναζιστές δεν τους αφήνουν να φύγουν.

Αντιστράτηγος της Ρωσίας ανέφερε ότι 215.000 αναμένονταν να φύγουν από την περιοχή αλλά δεν τους επετράπηκε η έξοδο ενώ οι αρχές της ΛΔΔ δήλωσε πως μόνο 4 άτομα μπόρεσαν να φύγουν προς αυτούς.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/1062905_marioypoli-o-oykranikos-stratos-ektoxeyse-vallistiko

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα