Μαρίν Λεπέν στο πλευρό Μακρόν στην κόντρα του με τον Ερντογάν -«Παρά τις διαφορές μας τον στηρίζω αποφασιστικά»

15/9/20 | 1 | 0 | 280 εμφανίσεις

ΓΑΛΛΙΑ


H πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος RN, Μαρίν Λεπέν / Φωτογραφία: ΑΡ
Τη στήριξή της στον Εμανουέλ Μακρόν στην κόντρα του με την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφερε η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν.

Οι «απειλές» του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν έναντι του Μακρόν ουσιαστικά στοχοποιούν τη Γαλλία, είπε η Λεπέν στο γαλλικό δίκτυο LCI συμπληρώνοντας ότι «ενόψει αυτών των απειλών και παρά τα εκατομμύρια των διαφορών μας, στηρίζω αποφασιστικά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν ακολουθεί την οδό των προκλήσεων».

Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας έχει κλιμακωθεί το τελευταία διάστημα με αφορμή σειρά ζητημάτων, περιλαμβανομένων των κινήσεων της Άγκυρας στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά και τις τουρκικές αξιώσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το Παρίσι έχει στείλει πολεμικά σκάφη σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας. Μάλιστα ο Γάλλος αναλυτής και Διευθυντής του Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών της Γαλλίας, Μπρούνο Τερτραί, υπογράμμισε ότι είναι αδύνατο η Γαλλία να μην παρέμβει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Προφανώς κουβεντιάζουμε πολύ ευαίσθητα ζητήματα διότι δεν θα συμφωνούσαν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ πως θα έπρεπε να υπάρξει μια στρατιωτική αντίδραση, αλλά θεωρώ πως εάν επρόκειτο για μια αδιαμφισβήτητη – σύμφωνα πάντα με την Γαλλική θεώρηση του Διεθνούς Δικαίου – παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων, τότε είναι προφανές ότι οι Γάλλοι θα αντιδράσουν στρατιωτικά. Με ποια ακριβώς μορφή, δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Όχι μόνο στην Γαλλία η κυρία Λεπέν ,αλλά παντού οι πατριωτικές δυνάμεις τάσσονται με την εκλεγμένη ηγεσία τους όταν απειλείται η Πατρίδα τους ,-επανειλημμένα και δημοσίως- και μάλιστα από τον Ασιάτη κ.Ερντογάν.
  Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα το 1946 όταν απειλείτο η Πατρίδας μας από τον διεθνή κομμουνισμό ,που τον κατενίκησαν αυτές οι πατριωτικές δυνάμεις το 1949 ,αλλά μετά το 1974 και κυρίως μετά το 1981 ,δυστυχώς νικήθηκαν ιδεολογικά από τους νικημένους.
  Δεν πρέπει να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος για να επανέλθουμε στην κυριαρχούσα παγκόσμια λογική της φιλελεύθερης δημοκρατίας και οικονομίας;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  27/9/20 | (4 σχόλια)
  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας