Μακρόν σε Τραμπ: «Μάζεψε τον Ερντογάν αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία»

8/9/20 | 1 | 0 | 230 εμφανίσεις

Σε κατακόρυφη κρίση οδηγούνται οι σχέσεις Γαλλίας- Τουρκίας μετά τις παραληρηματικές δηλώσεις του Μεσούτ Χακκί Τζασίν, συμβούλου του Τ. Ερντογάν , ότι θα… βυθίσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» αν το πλοίο έρθει στην περιοχή, γράφει η γνωστή δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ.
.Σημειώνεται ότι, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Μασσαλία και αναμένεται να πλεύσει σε περιοχή που περικλείεται από Λιβύη- Συρία- Κάρπαθο.
.
Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες της Κύρας Αδάμ, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν, ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο».
.
Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία.
.
»Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το “Σαρλ Ντε Γκωλ”».
.
Το τηλεφώνημα ανταπέδωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ στον Μακρόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να κατεβάσει τους τόνους, προτείνοντας να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Αν Μεσόγειο «για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα».
.
Το ίδιο διάστημα, ο Τ. Ερντογάν τηλεφώνησε δύο φορές στην καγκελάριο Μέρκελ υποβάλλοντας το αίτημα να μην πλεύσει το «Σαρλ Ντε Γκωλ» στην περιοχή.
.
Το Παρίσι ωστόσο δεν αναθεωρεί την απόφαση του και γι’ αυτό έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών (AIR IDENTIFICATION ZONE) 60νμ για εχθρικά αεροσκάφη και 20νμ για εχθρικά πλοία από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ».

Μακρόν σε Τραμπ: «Μάζεψε τον Ερντογάν αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία»

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Είναι φανερή, όσο και αξιέπαινη η προσπάθεια τού Μακρόν να ξαναδώσει στην Γαλλία έστω και μέρος από την παλιά της αίγλη. Μέχρι στιγμής και απ΄όσο μπορώ να εκτιμήσω, φαίνεται να τα πηγαίνει καλά.

  Η στάση που κρατά έναντι τής αφηνιασμένης τουρκικής ηγεσίας, σαφώς μάς ευνοεί, αλλά δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό τής Ελλάδος, απαρτιζόμενο από ανθρωπάκια, δεν τον βοηθά καθόλου. Ανέχεται επί 4 εβδομάδες το “Oruc Reis” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μην κάνοντας απολύτως τίποτε για να το απομακρύνει, περιμένοντας μπας και βρεθεί κανείς “καλός Χριστιανός” να κάμει το δικό μας καθήκον. Και όσο η Ελλάδα κρατεί αυτήν την στάση, τόσο περισσότερο αποθρασύνεται η Τουρκία και τόσο περισσότερο απαξιωνόμαστε στα μάτια τής διεθνούς κοινότητας.

  ΥΓ: Το άρθρο τής Κύρας Αδάμ, στο οποίο αναφέρεται η ανάρτηση.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/9/20 | (3 σχόλια)
  Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, ανεξαρτήτως της κινητοποίησης ή μη των αγανακτισμένων του Συριζα, δείχνει πως το πολιτικό σκηνικό είναι, ακόμη, ρευστό. Τα πολιτικά αισθήματα του κόσμου αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η σημερινή πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας