Μαζική “επίθεση φιλίας” του Ερντογάν στον Μπάιντεν, τον Νετανιάχου και τον Σίσι: Δουλοπρεπής στάση…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ομιλεί στους δημοσιογράφους, στο Λευκό Οίκο. EPA, Yuri Gripas / POOL

Με όλο το σεβασμό στους αναγνώστες, αλλά δεν μπορώ να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη: Έχουν «ξεσκιστεί» οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της Τουρκίας να …αποδείξουν ότι η Αμερική και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χάνουν επειδή δεν κάνουν τα χατίρια της κατοχικής δύναμης!

Δυστυχώς, την ίδια «λογική» αλλά με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούν να εκπέμψουν και αρθρογράφοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μην τους ακούτε. Ο στόχος τους να είναι πληγεί η πίστη των πολιτών ότι οι Τούρκοι ηγέτες θα είναι για ένα πάντα ένα μάτσο ψυχικά ταραγμένων γειτόνων. Και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να «ζήσουμε» μαζί τους, διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος, μπορούν να αλλάξουν γειτονιά.

  • Οι Τούρκοι αρθρογράφοι, από την πλευρά τους, και μερικοί Αμερικανοί που τους υποστηρίζουν, επιδιώκουν να συνεχιστεί η εντελώς ανάρμοστη σχέση του παρελθόντος: Η Άγκυρα να απαιτεί και η Ουάσιγκτον να εκτελεί. Αυτή η απαίσια πολιτική που την ζήσαμε μέχρι και την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, που αποδείχθηκε ένας άνθρωπος της Τουρκίας στο Λευκό Οίκο πρέπει να σταματήσει.

Ο κ. Μπάιντεν θα παραβιάσει τις αρχές του εάν πέσει στη νέα παγίδα που στήνει ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως έπεσαν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι -έτσι κι αλλιώς- έχουν καταντήσει άχρηστοι γραφειοκράτες.

[Δεν βλέπετε τι γίνεται με τους εμβολιασμούς; Και με την ευκαιρία κακώς η Αθήνα και η Λευκωσία κάθονται και περιμένουν τις Βρυξέλλες. Έπρεπε να κάνουν μία συνεννόηση με το Ισραήλ, και να προμηθευτούν εμβόλια από το Εβραϊκό Κράτος. Τηλεφώνησαν ποτέ η κ. Κύπρια Επίτροπος και ο κ. Έλληνας Επίτροπος στον Άλμπερτ Μπουρλά. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους βοηθούσε. Το γνωρίζω…].

Ο Ερντογάν, λοιπόν, έχει μετατραπεί σε αρνί από πολέμαρχος. Τον θυμάστε το περασμένο καλοκαίρι, που έκανε προετοιμασίες για πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν τα λένε οι πολιτικοί μας, αλλά ήταν με το δάκτυλο στη σκανδάλη η Τουρκία, ειδικά τον Ιούλιο. Φτάσαμε στο πάρα ένα στον πόλεμο. Και είναι η αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ανάγκασε τον Ερντογάν να μην την πατήσει… Θα έχανε βέβαια εάν ο πόλεμος διαρκούσε λίγες μέρες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κοροϊδεύει τους Ευρωπαίους, αλλά όντως σήκωσε λευκή σημαία, διότι είχε και τη βοήθεια της Άγγελας Μέρκελ και των ολίγων αυταρχικών ηγετών, όπως και της Ισπανίας, που νοιάζεται μόνο για το συμφέρον της, όχι για το Διεθνές Δίκαιο. Ευρωπαίοι εταίροι και σοσιαλιστές, σου λένε οι άλλοι. Επειδή σέβομαι τους αναγνώστες δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη που τους αρμόζει. Και τους Ισπανούς και το σύνολο των ηγετών των ευρωπαϊκών χωρών εκτός της Γαλλίας και 5-6 άλλων.

Λόγω της κ. Μέρκελ, ο Ερντογάν τα «βρήκε» με τις Βρυξέλλες και η Γερμανίδα Καγκελάριος τον εξυπηρετεί με τη νέα συμφωνία για το «μεταναστευτικό» εις βάρος της Ελλάδας. Οι συζητήσεις γίνονται ερήμην της. Πόσο απαράδεκτοι απέναντι στη χώρα μας είναι οι Γερμανοί; Είναι κτηνώδης η συμπεριφορά τους. Δεν τους αξίζει ένα μεγαλοπρεπές βέτο;

Το θέμα μας, βεβαίως, είναι αν μπορέσει να ξεγελάσει ο Ερντογάν και τον Αμερικανό Πρόεδρο. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία απόδειξη μέχρι της στιγμής περί του αντιθέτου.

Πέραν των όλων άλλων προβλημάτων, η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει και ένα σοβαρό ζήτημα με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία. Αλλά το μείζον πρόβλημα είναι η απόκτηση των S-400, η στρατηγική σχέση με τη Ρωσία, το πλήγμα εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη γειτονιά μας.

  • Η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση, με τις πράξεις της, δεν μας δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε καν ότι «θα τα βρει» με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά πρέπει να παρακολουθούμε όλοι την κατάσταση, ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως περιγράφουν διεθνείς αναλυτές, έχει γονατίσει ήδη μπροστά στον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ… Γιατί να μην γονατίσει και ενώπιον του Μπάιντεν… Ο άνθρωπος δεν έχει αρχές, και ας τον θαυμάζουν οι ελάχιστοι, ευτυχώς, αναλυτές στην Αθήνα και τη Λευκωσία, που παρουσιάζουν την κατοχική Τουρκία ως …υπερδύναμη για να τρομοκρατούν τους πολίτες.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον αγνοεί και τον περιπαίζει. Και επίσης ενημερώνει την Αθήνα και τη Λευκωσία για τα μηνύματα του Ερντογάν. Ο στρατηγός αλ Σίσι, μέχρι της στιγμής τουλάχιστον, δεν ξεχνά ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας ηγείται όλων των προσπαθειών για να τον ανατρέψει…

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα