Μάλλον μας διαβάζουν και μας αναλύουν ΚΑΙ οι Τούρκοι βουλευτές!!!

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Γιατί η Τουρκία δημιουργεί τεχνητή κρίση στο Αιγαίο;

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός και βουλευτής, εκ των θεωρητικών του τουρκικού εθνικισμού, μέλος και βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης
ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
Ο πρώην βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ουμίτ Όζνταγ φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με την νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά.
Ο κ. Όζνταγ αναφέρει ότι η νέα ένταση στα Ίμια είναι κομμάτι της προπαγανδιστικής εκστρατείας του Τούρκου Προέδρου για το δημοψήφισμα του Απριλίου. «Καθώς πλησιάζει η περίοδος του δημοψηφίσματος ξαφνικά προκλήθηκε ένταση στα Ίμια. Πραγματοποιούνται ζωντανές συνδέσεις με τα Ίμια.
Μάλλον το ποσοστό του «ναι» είναι τόσο χαμηλό που κάποιοι στο περιοχή του Αιγαίου ξεκίνησαν προπαγανδιστική εκστρατεία».
Στην συνέχεια, ο κ. Όζνταγ προσθέτει τα εξής: «Οι Έλληνες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μια ισχυρή επίθεση γνωρίζοντας ότι η Τουρκία είναι απασχολημένη με την κρίση της Συρίας, το Κυπριακό, ότι ο τουρκικός στρατός βιώνει μια βαριά κρίση και ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Αυτό θα σηματοδοτήσει την απώλεια των Ιμίων. Την δεκαετία 90΄ μπήκαμε στα Ίμια με μερικούς υπαξιωματικούς. Σήμερα με τον Επιτελάρχη και τους διοικητές των τριών σωμάτων του στρατού καταφέραμε να προσεγγίσουμε λιγάκι τις βραχονησίδες».

Ο κ. Όζνταγ δηλώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει τις τελευταίες δηλώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα Ίμια. Επίσης, επαναλαμβάνει την γνωστή τουρκική ρητορική ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει θέσει de facto υπό τον έλεγχο της κάποιες βραχονησίδες στο Αιγαίο. Ο ίδιος αναρωτιέται για τους λόγους της αδράνειας της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Καθημερινή

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα