Μάκης Διόγος: Να στηρίξουμε τον ΕΔΟΕΑΠ, να στηρίξουμε την αλληλεγγύη

3/6/17 | 0 | 0 | 662 εμφανίσεις

Του Μάκη Διόγου* Posted on June 02, 2017, 7:10 pm

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να μην προχωρήσει στην οικονομική στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ είναι λανθασμένη πολιτικά & συνδικαλιστικά καθώς ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξη της Ενωσης, η οποία ιδρύθηκε πριν από 103 χρόνια σε ένδειξη αλληλεγγύης και συνδέεται με ένα θλιβερό γεγονός, το θάνατο ενός άπορου δημοσιογράφου, η κηδεία του οποίου έγινε με έρανο των συναδέλφων του (έτσι κι αλλιώς, άποροι ήταν τα χρόνια εκείνα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι).

Σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας από την “εγκληματική” πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ασφαλιστικό, όπου υπακούοντας στις απαιτήσεις της τρόικας κατήργησε τον πόρο του αγγελιοσήμου (παρ’ ότι είναι αποδεδειγμένα εργοδοτική εισφορά), ενώ πήρε τα αποθετικά του ταμείου μας (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) και τα ενσωμάτωσε στον ΕΦΚΑ, χωρίς να έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα για την ασφάλιση & την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων ανθρώπων. Έτσι εδώ και εννέα (9) μήνες ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ουσιαστικά χωρίς οικονομικά έσοδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να βρίσκεται μπροστά σε τραγικές εξελίξεις.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση Τσίπρα δια της αρμοδίου υπουργού κ. Ατχσιόγλου δεν νομοθετεί για την επίλυση του ζητήματος με την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσιογράφων; Για ποιο λόγο στερεί τη σύνταξη από τους απόμαχους της δουλειάς, το φάρμακο από τους πάσχοντες και το βοήθημα από τον άνεργο; Για ποιο λόγο μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή αφήνει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους;

Είναι ολοφάνερο ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ είναι μεγάλες και καθοριστικές. Γι’ αυτό το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έπρεπε σήμερα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα χρήματα δεν θα πάνε γενικά και αόριστα στον ΕΔΟΕΑΠ. Τα χρήματα πάνε στον άρρωστο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων και σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ, το αποκούμπι όλων των δημοσιογράφων, ζητά την υποστήριξη μας.

*Μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Ysterografa.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας