Λ. Χρυσανθόπουλος: γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια σκιώδη κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η χώρα δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση. Απαιτείται η δημιουργία μιας σκιώδους κυβέρνησης από διακεκριμένους πολίτες.
Βουλή των Ελλήνων

ΗΕλλάδα ουσιαστικά δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση και γενικά στερείται αντιπολίτευσης. Υπάρχει ένας Πρωθυπουργός που παρουσιάζει τη χώρα μας ως πρότυπο επιτυχίας (για να μην χρησιμοποιηθεί η αγγλική ορολογία που συνηθίζουν όλοι μιας και η γλώσσα μας είναι πιο πλούσια) από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη άστεγοι από τις τελευταίες πλημμύρες στη Θεσσαλία οι οποίοι φιλοξενούνται σε δομές, σε συγγενείς, σε ξενοδοχεία ή σε κοντέινερ και με τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών στον πρωτογενή τομέα να μην έχει καν ολοκληρωθεί, ενώ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός κάνουν θραύση και με τους φτωχούς ν’ αυξάνονται.

Στο εξωτερικό και για τα εθνικά θέματα η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη. Ακολουθεί τις οδηγίες των ΗΠΑ σ’ όλα τα ζητήματα. Πρόσφατα παραχώρησε και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για να διευκολυνθούν οι βομβαρδισμοί των εχθρών του Ισραήλ. Η αποχή της Ελλάδας στο τελευταίο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε ενιαία στάση στη σχετική ψηφοφορία και η Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Σλοβενία ψήφισαν υπέρ, δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο για να ακολουθήσει και η Ελλάδα την ίδια γραμμή, εκτός βεβαίως από την πίεση των ΗΠΑ που φαίνεται τελικά να επικράτησε.

Ανύπαρκτη η χώρα μας και στο Κυπριακό όπου θα έπρεπε, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, να έχει υποβάλει νέες προτάσεις που να προβλέπουν την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα και στο πλαίσιο αυτό τη συνέχιση των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων, αντί να περιμένουμε τις αρνητικές προτάσεις της Τουρκίας που ευτυχώς ακόμη απορρίπτουμε.

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει παραβιαστεί και δεν εξετάζεται καν η ακύρωσή της σύμφωνα με τις διατάξεις τις Συμφωνίας της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών του 1969. Η Ελλάδα δεν ασκεί καμία πίεση ούτε παίρνει μέτρα εναντίον της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου που ξεπερνούν το ένα τρις ευρώ ενώ δεν παραλείπει να πληρώνει με απόλυτη συνέπεια το Βερολίνο στα πλαίσια των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. Θα μπορούσαμε ν’ αναφέρουμε και πολλά άλλα ακόμη δυσάρεστα συμβάντα που μας είναι γνωστά και τα ζούμε καθημερινά.

Απαιτείται συνεπώς η δημιουργία μιας σκιώδους κυβέρνησης από διακεκριμένους πολίτες που θα ελέγχει, υποβάλλει προτάσεις, ασκεί θετική και αρνητική κριτική στην κυβέρνηση και γιατί όχι θα τη βοηθάει στο νομοθετικό της έργο.

Αυτή η σκιώδης κυβέρνηση θα καλύπτει όλα τα υπουργεία με έναν σκιώδη υπουργό κάτω από τον οποίο θα υπάρχει ένα επιτελείο που θα τον υποστηρίζει. Με τον τρόπο αυτό θα καταβληθεί μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό της ανυπαρξίας αντιπολίτευσης και θα βοηθηθεί η κυβέρνηση (και οι εκάστοτε κυβερνήσεις) να συμπλέει περισσότερο με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών κατά την εκτέλεση του έργου της. Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα αυτό είναι δύσκολο γιατί θα βασιστεί στον εθελοντισμό και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, μιας και δεν θα υπάρχουν χρηματικοί πόροι. Θεωρούμε όμως ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε την προσπάθεια για το καλό της χώρας μας και σας καλούμε με αισιοδοξία, όλους τους Έλληνες, να συμμετέχετε στην επίτευξη του ιερού αυτού σκοπού.

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν θα είναι παρακρατική αυτή η σκιώδης κυβέρνηση πολιτών αφού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα;;;.
  Ας το εξετάσει ο κ. πρέσβης και ας επανέλθει με καμιά γνωμοδότηση των πολλών συνταγματολόγων μας-εν οίς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος -για να το σκεφτούμε σοβαρά.
  Να θυμηθούμε -όμως-λίγο και τον Λένιν που είπε στους επαναστατημένους Μπολσεβίκους ότι χωρίς πρωτοπορία-ένα κόμμα- και μια εφημερίδα -την Πράβδα- η λαϊκή (τρόπος του λέγειν) επανάσταση θα αποτύχει .
  Και έτσι μας προέκυψε το Κ.Κ. Σοβιετικής Ενώσεως , που κυβέρνησε ”δημοκρατικά” μέχρι το 1989.

 2. Δεν χρειάζεται έγκριση από το Σύνταγμα. Άλλωστε και τα κόμματα και δη αυτό τής αξ/κής αντιπολιτεύσεως την εφαρμόζουν εδώ και χρόνια.

  Η Ελλάδα δεν σώζεται με τίποτε πια, αφού εδώ και τουλάχσιτον 30 χρόνια δενκατάργησε τα κόμματα, αλλάζοντας πολιτικό σύστημα, πράγμα που δεν ήταν, δυστυχώς, δυνατόν.

  Τι θα βγεί αν κάποιοι πολίτε μαζευτούν και το παίζουν “σκιώδης κυβέρνηση”, αφού δεν θα έχουν κανέναν τρόπο παρεμβάσεως στα πραττόμενα από την κυβέρνηση;

 3. Κάποιες Σκέψεις από κάποιον Αποδέκτη της Ελληνικής κληρονομιάς Υλικής και Πνευματικής.
  Μακάρι Κε πρέσβη να υλοποιηθεί η σκέψη σας και εγώ μαζί σας.
  Αυτήν την ευθύνη θα πρέπει να την αναλάβει η Αστική Τάξη της Ελλάδος αν βέβαια αισθανεται την ευθύνη του πλούτου (Υλικού και πνευματικού) και της ισχύος που τους προσσέφερε ο Τόπος και οι άνθρωποί του.
  Δυστυχώς όμως, όλοι όσοι αποτελούν σήμερα την “αστική τάξη” της Ελλάδος ,αισθάνονται και είναι υπάκουοι υπήκοοι, ξένων με την Ελλάδα συμμφερόντων. Ο λόγος είναι προφανής.Όλοι όσοι κατέχουν Ισχύ και Πλούτο είναι “Τυλιγμένοι σε μιά κόλα χαρτί” (υπάρχοντος ή μελλοντικού νόμου) και το ξένο κέντρο εξουσίας μπορεί να τους εξαφανίσει εν μία νυκτί. Συνεπώς σε επίπεδο Πολιτικής το μόνο που μπορούμε να εκλέγουμε ώς εκπρόσωπό μας είναι απλώς έναν Έλληνα “Πραιτωριανό παρά τω Καίσαρι”.
  Η ουσιαστική όμως αλλαγή μπορεί να συμβεί μόνον μέσα από την Δημιουργία σοβαρού κράτους με προτεραιότητα στον Έλληνα Πολίτη,δεδομένου ότι η “Αγορά” έχει παραδώσει την Ελλάδα στά Ξένα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων.
  Ως άνθρωπος αναπνέω μόνον σε περιβάλλον ελευθερίας και δεν επιθυμώ περισσότερο κράτος από αγορά. Όμως οι μελλοντικές μάζες τελικά θα αισθανθούν ασφαλέστερες στο μοντέλλο του οργανωμένου κράτους που θα προσφέρει η Κίνα και το Κ.Κ.Κ. παρά η πολεμοχαρής και γεμάτη υποκρισία Δύση με ένα μοντέλλο αγοράς που σκλαβώνει και σκοτώνει ανθρώπους και έθνη γιά να συντηρηθεί.
  Αυτήν την προοπτική κινεζοποίησης θάθελα να αποφύγουμε αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί με την σκιώδη πολεμοχαρή κυβέρνηση των ΗΠΑ που κυβερνά από τόν θάνατο του Κένεντυ και μετά.
  Ο Trump τους ξέφυγε και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το αποκλείσουν.
  Αυτή η Αγγλοσαξωνική Ελίτ είναι και η ακριβής σύνοψη του ΚΑΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ κατά τον Μάρξ…”έτοιμη να πουλήσει και το σχοινί με την οποία θα την κρεμάσουν”.Είναι δε ασύνδετη με έθνη ,ήθη έθιμα και αρχές αυτή η Ελίτ και γι αυτό αδιαφορεί γιά ότι ενδιαφέρει εσάς και εμένα ως Ελληνες .
  Τα σέβη μου και καλή συνέχεια στην “προσευχή ” σας.

  • Μήπως να ιδρύσουμε ένα κόμμα με την επωνυμία ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (μερικές φορές ”κυριεύομαι ” και εγώ από ρομαντισμό -μεγαλώσαμε βλέπετε με αυτόν- ) ,αλλά σε εκλογές ”δεν θα πιάσουμε” ούτε το 1% .
   Οι άλλοι Έλληνες -μικροί τε και μεγάλοι-τώρα παίζουν με τα έξυπνα κινητά και θέλουν πολλά λεφτά.
   Και στην Κίνα το ίδιο κάνουν και να μην αμφιβάλλουμε ότι αυτό το Κινεζικό καθεστώς ”θα πέσει” και θα μετεξελιχτεί σε δυτικότροπο όσον αφορά στην καθημερινότητα των Κινέζων ,αλλά λόγω της εκτάσεως του -όπως η Ρωσία-θα είναι αυταρχικό -με τα δικά μας μέτρα- καθεστώς ,γιατί αλλιώς η Κίνα θα γίνει εκατό κομμάτια όσες οι ”ρατσες” του.
   ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο Κ.ΠΡΕΣΒΗΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα