Λόγια και υποσχέσεις από τους ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν: Χωρίς δια ταύτα, όμω

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν θα επιτραπούν οι απειλές από κανέναν τρομοκράτη, τονίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συζήτησης για την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Ενώ επισημαίνεται ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το ΝΑΤΟ ανέστειλε κάθε υποστήριξη προς τις αφγανικές αρχές».

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια, αρνηθήκαμε με επιτυχία στους τρομοκράτες ένα ασφαλές καταφύγιο στο Αφγανιστάν από το οποίο μπορούν να υποκινήσουν επιθέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τρομοκράτη να μας απειλήσει. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη», υπογραμμίζεται.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι «το άμεσο καθήκον τώρα είναι να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας να συνεχίσουμε την ασφαλή αποχώρηση των πολιτών μας, υπηκόων χωρών εταίρων και Αφγανών σε κίνδυνο, ιδίως εκείνων που βοήθησαν τις προσπάθειές μας. Καλούμε όσους έχουν θέσεις εξουσίας στο Αφγανιστάν να σεβαστούν και να διευκολύνουν την ασφαλή και μεθοδική αναχώρησή τους, μεταξύ άλλων μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Χαμίντ Καρζάι» στην Καμπούλ. Όσο συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης, θα διατηρούμε τον στενό επιχειρησιακό μας συντονισμό μέσω των συμμαχικών στρατιωτικών μέσων στο διεθνές αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι».

«Είμαστε ενωμένοι στη βαθιά μας ανησυχία για τα σοβαρά γεγονότα στο Αφγανιστάν και ζητούμε άμεσο τερματισμό της βίας. Εκφράζουμε επίσης βαθιά ανησυχία για αναφορές σοβαρών παραβιάσεων και καταχρήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το Αφγανιστάν. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 16 Αυγούστου και καλούμε στην τήρηση των διεθνών κανόνων και προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε όλες τις συνθήκες», αναφέρουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Λόγια και υποσχέσεις από τους ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν: Χωρίς δια ταύτα, όμως

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα