Λιμενικό: Στο φως κύκλωμα μεταφοράς αλλοδαπών μέσω Τουρκίας

7/11/20 | 0 | 0 | 391 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα ίχνη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα έφθασε το Λιμενικό.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης 2020, στελέχη της διαπίστωσαν την παρουσία 52 αλλοδαπών σε απομακρυσμένη παραλία στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας.

Κατόπιν συντονισμού ενεργειών από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, άνδρες της Λιμενικής Αρχής Άνδρου εντόπισαν σκάφος με κυβερνήτη 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε και ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, είχε πραγματοποιήσει την παράνομη μεταφορά των 52  αλλοδαπών  από την Τουρκία στην Ελλάδα με το εν λόγω σκάφος, χωρίς ναυτιλιακά έγγραφα.

Επιπλέον, σε έλεγχο από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντοπίστηκαν κι ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός και το άλλο είχε ως ρόλο σταδιακά να διακινήσει παράνομα τους αλλοδαπούς από το σημείο εντοπισμού τους στην Αθήνα

Συνελήφθησαν οι οδηγοί των δύο ΙΧ οχημάτων (αλλοδαπός και Έλληνας), ο αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος, και οι δύο αλλοδαποί που επέβαιναν σε ένα εκ των δύο ΙΧ οχημάτων, οι οποίοι είχαν διαφύγει προτού εντοπιστούν οι υπόλοιποι 52. Το σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και το ένα όχημα.

Από την αξιοποίηση περαιτέρω πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναφορικά με το οργανωμένο αυτό κύκλωμα, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ως ηγετικό στέλεχος της παράνομης διακίνησης των αλλοδαπών υποδείχθηκε 47χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Αθηνών.

Με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΕΟΕΠ/Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, ο 47χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, σε κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή της Αθήνας.

Κατά τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά διαβατήρια και τέσσερα δελτία ταυτότητας που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ενώ σε σωματική του έρευνα εντοπίστηκαν ένα διαβατήριο άλλου προσώπου, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, από την επεξεργασία και την ανάλυση όλων των στοιχείων, διερευνά την εμπλοκή και άλλων μελών του κυκλώματος, καθώς και τη συνεργασία τους με μέλη άλλων οργανωμένων κυκλωμάτων με τις ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

naftemporiki.gr

Λιμενικό: Στο φως κύκλωμα μεταφοράς αλλοδαπών μέσω Τουρκίας

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο