Λιγότερη λιτότητα στην Ελλάδα υπόσχονται οι Σοσιαλδημοκράτες

23/2/17 | 0 | 0 | 471 εμφανίσεις

To σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) είναι έτοιμο να μειώσει τη λιτότητα στην Ελλάδα, δήλωσαν κορυφαία στελέχη του στο Reuters.

«Οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν τεράστιες μεταρρυθμίσεις, ασκώντας μεγάλη πίεση στους απλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Ραλφ Στέγκνερ, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD και σύμμαχος του υποψήφιου καγκελάριου του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας ότι η Αθήνα έχει επιτύχει πλεονάσματα. «Ωστόσο, αυτά δεν είναι αρκετά για τον Σόιμπλε. Υπάρχει μία εντελώς διαφορετική στάση του SPD σε αυτό», τόνισε ο ίδιος. «Εάν υπάρξει μία κυβέρνηση υπό το SPD, θα υπάρξει αλλαγή πορείας στο θέμα αυτό. Θέλουμε ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη», δήλωσε ο Στέγκνερ.

Ο βουλευτής του SPD Άχιμ Ποστ, που γνωρίζει τον Μάρτιν Σουλτς από το 1994, συνεργάσθηκε μαζί του στις Βρυξέλλες και τώρα είναι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, τόνισε το σημείο αυτό πως «πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και την απασχόληση», προσθέτοντας: «Εάν πιέσω την Ελλάδα και άλλο κάτω από το νερό, ή και την Πορτογαλία, πώς θα υπάρξει ανάπτυξη εάν μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;».

Ο Ποστ δήλωσε ότι ο Σουλτς είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις εκλογές: «Δεν θέλει απλώς να είναι υποψήφιος, θέλει να γίνει καγκελάριος», δήλωσε.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας