Λιβύη: Σε θέση άμυνας και πάλι ο Σάρατζ – Ολική επαναφορά για Χαφτάρ

26/9/20 | 1 | 0 | 279 εμφανίσεις

Γιάννης Χαραμίδης

Ο Χαλίφα Χαφτάρ επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι

Με τον Σάρατζ να τελεί υπό παραίτηση και τα σενάρια διαδοχής του να φουντώνουν, οι προσπάθειες για λύση στη λιβυκή κρίση εντείνονται. Από το βήμα της Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της χώρας επανέλαβε πως θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από τα λιβυκά εδάφη οι ξένες δυνάμεις που στηρίζουν το καθεστώς της Βεγγάζης ενώ υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις που η πλευρά Χαφτάρ ανέλαβε στην πρώτη διάσκεψη του Μαρόκου ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ από την πλευρά του την ίδια ώρα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι. Στο πλευρό του ξανά και ο Επικεφαλής του κοινοβουλίου της χώρας Ακίλα Σάλεχ ο οποίος έσπευσε υπογραμμίσει να δηλώσει πως τόσο ο ίδιος όσο και το «απόλυτο αφεντικό» της λιβυκής ανατολής βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος – ξεκαθαρίζοντας πως οι φυλές της χώρας εξακολουθούν να στηρίζουν τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Την ώρα που τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα στην Λιβύη φαίνεται πως «ακονίζουν» και πάλι τα μαχαίρια τους οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Αιγύπτου συζήτησαν για την Λιβυκή κρίση στην Ιορδανία. Ζαν Ιβ Λε Ντρριαν και Σούκρι συμφώνησαν πως η κρίση στην Λιβύη μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της διπλωματίας. Οι εκκλήσεις φαίνεται πως δύσκολα πάντως θα εισακουστούν.

Στην Τρίπολη με το Συριακό παρατηρητήριο να υπογραμμίζει πως η Τουρκία έχει στείλει περισσότερους από 18.000 μαχητές από τη Συρίατις μαζικές διαδηλώσεις των πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πείνα την ανεργία και τις διαρκείς διακοπές ρεύματος, διαδέχονται μάχες ανάμεσα στους μισθοφόρους που μέχρι πρότινος στήριζαν την κυβέρνηση Σάρατζ.

“‘Εθνος”

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τον Σάρατζ, ύστερα από 10 μηνών απροκάλυπτης παρανομίας με την Τουρκία εις βάρος τής χώρας μας. Τι να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο κράτος και μία τέτοια κυβέρνηση;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας