Λιβύη: Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία αξιολόγησε την κατάσταση στη χώρα

14/1/17 | 0 | 0 | 514 εμφανίσεις

Khalifa-Haftar

 

 

 

 

 

 

 

Η ‘αλ Χαντάθ’ αναφέρει ότι Χαλίφα Χαφτάρ (φωτό) ζήτησε από τη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση των τρομοκρατών

Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφθασε την Τετάρτη στο λιμάνι Τομπρούκ της Λιβύης, όπου συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ, τον διοικητή του Εθνικού Στρατού της Βουλής των αντιπροσώπων στο Τομπρούκ καθώς και τον πρόεδρο της λιβυκής βουλής Αγκουίλα Σαλέχ Ίσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της λιβανικής Αλ Χαντάθ .

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα για να ζητήσει στρατιωτική υποστήριξη για το Λιβυκό Στρατό.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ, όπου εξήρε το ρόλο του στρατού της Λιβύης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία εξακολουθεί να εμμένει στην απόφαση για εμπάργκο όπλο, που αποφασίσθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διπλωματικές πηγές, προσκείμενες στον Χαφτάρ, διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο αρχηγός του στρατού της Λιβύης, προσπάθησε να πείσει τη ρωσική πλευρά να κινηθεί για την ακύρωση της απόφασης για το εμπάργκο ή να προμηθευθεί όπλα και στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω τρίτων.

Ωστόσο,  η Μόσχα δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραβεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο