Λιβύη: Ο Σαλαμέ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ συμφωνούν να σταματήσουν οι μάχες και να αρχίσει διάλογος

11/1/20 | 1 | 0 | 471 εμφανίσεις

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ, συζήτησε την Παρασκευή, στο περιθώριο μιας συνάντησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Δένδια ‘τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη’, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.

Η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ανέφερε ότι ο Σαλαμέ και ο Δένδιας συμφώνησαν για την «ανάγκη να σταματήσουν οι μάχες και να επαναληφθεί αμέσως η πολιτική διαδικασία», σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της στο Facebook.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σαλαμέ ανακοίνωσε ότι είχε στείλει δύο επιστολές στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ και στο Προεδρικό Συμβούλιο στην Τρίπολη, για να συζητήσουν, ανοίγοντας πολιτικό διάλογο πριν από το τέλος αυτού του μήνα.

Επανέλαβε την υποστήριξή του  στην κατάπαυση του πυρός και ζήτησε από τους Λίβυους ηγέτες να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σήμερα, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ένωσης, συζήτησαν για την κατάσταση της Λιβύης, με στόχο «να πιέσουν για μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, η οποία θα δημιουργήσει το κλίμα για έναν πολιτικό διάλογο μεταξύ των πλευρών στη Λιβύη».

alwasat.ly

Α.Β.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  mike iordanidis says:

  Αν συνεχίσει έτσι ο κ.Δένδιας είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει βαρύτατο καρδιακό επεισόδιο στον προ προ κάτοχο του.
  Φαίνεται ότι ιδρύει σχολή κερκυραϊκών ανεκδότων όπως παλιά τα ολλανδικά ανέκδοτα

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  14/6/21 | (2 σχόλια)
  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο