Λιβύη: Η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά εντός της χώρας

1/11/20 | 0 | 0 | 136 εμφανίσεις

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο,  την συνάντηση της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης, γνωστής ως 5+5,  για τον πέμπτο γύρο των συνομιλιών μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου  για πρώτη φορά  στην επικράτεια της Λιβύης, στην πόλη  Γκανταμές, παρουσία του Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς.

Οι συνομιλίες της κοινής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης πραγματοποιούνται στη Λιβύη για πρώτη φορά μετά τη σύσταση της επιτροπής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου, ενώ η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας συζήτησε με την αποστολή του ΟΗΕ την ολοκλήρωση του πολιτικού δρόμου που προήλθε από τη διάσκεψη, σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα συζητήσουν «μηχανισμούς για την εφαρμογή της μόνιμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός».

Αυτό περιλαμβάνει τη σύσταση υποεπιτροπών, καθώς και μηχανισμούς παρακολούθησης και ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «στο φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης που θα διεξαχθεί στην Τύνιδα στις 9 του προσεχούς Νοεμβρίου θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για τους πολιτικούς της Λιβύης να αποφασίσουν την πορεία προς μια πολιτική λύση χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Φωτό αρχείου -από τη διάσκεψη του Βερολίνου

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας