Λιβύη: Εξελίσσεται σε φιάσκο η «ΕΙΡΗΝΗ»; – 50 πτήσεις τουρκικών C-130 την τελευταία εβδομάδα 

28/5/20 | 0 | 0 | 330 εμφανίσεις

 Την είδηση περί της ενίσχυσης της επιχείρησης  έδωσε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπορρέλ μετά θέμα που ήγειρε, ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα ο  Έλληνας σοσιαλιστής Ευρωβουλευτής, ρώτησε τον κ. Μπορρέλ, αν η στρατιωτική αυτή αποστολή θα μπορεί να αποτρέψει προκλητικές ενέργειες που πηγάζουν από το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Σήμερα, δύο μήνες μετά την υιοθέτηση της απόφασης από το Συμβούλιο της ΕΕ, η επιχείρηση διαθέτει μία Γαλλική φρεγάτα και δύο αεροπλάνα από την Πολωνία και το Λουξεμβούργο, είπε ο κ Ανδρουλάκης. Η Ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ που ξεκίνησε την συμμετοχή της αντικαθίσταται εντός των επομένων ημερών, λόγω βλάβης  από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».

Ωστόσο η επιχείρηση IRINI μπορεί να εξελιχθεί σε ανέκδοτο. Κι αυτό ,γιατί μπορεί πολεμικά πλοία να περιπολούν στη θάλασσα, αλλά στον αέρα τα τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη “πάνε κι έρχονται” στη Λιβύη! Κι αυτό δεν γίνεται τώρα, αλλά εδώ και πολύ καιρό. Έχουν καταγραφεί ακόμη και 50 πτήσεις σε μία εβδομάδα! Όπως φαίνεται από τη πορεία των μεταγωγικών αεροσκαφών πετούν νότια της Κρήτης.

Αναγνώρισε τις ελλείψεις ο Μπορρελ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ελληνα ευρωβουλευτή, Ν.Ανδρουλάκη ,ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορρέλ  παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην οργάνωση και στη χρηματοδότηση της επιχείρησης που προκάλεσαν καθυστερήσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπήρχαν προβλήματα στον ορισμό του Διοικητή ο οποίος ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Αναγνώρισε επίσης την έλλειψη στα μέσα που ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στην ερώτησή του και τα προβλήματα που μπορεί να θέτει η έλλειψη αυτή στην αποστολή, παραδεχόμενος ότι δεν είναι πολλά.

Συμπλήρωσε ότι αναμένεται άμεσα η ενίσχυσή με δύο πολεμικά πλοία από Ελλάδα (σ.σ. ήδη στάλθηκε φρεγάτα) και Ιταλία, καθώς και επιπλέον αεροπλάνα για την εναέρια παρακολούθηση. Σημείωσε επίσης ότι κύριος στόχος της επιχείρησης Ειρήνης είναι η επιτυχημένη επιβολή του εμπάργκο όπλων που έχει αποφασιστεί από τον ΟΗΕ καθώς και η επίτευξη εκεχειρίας.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/882474_livyi-exelissetai-se-fiasko-i-eirini-50-ptiseis-toyrkikon-c

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Ο κορονοϊός τους ήρθε λουκούμι. Οι υπάλληλοι χωρίστηκαν σε τέσσερις κυλιόμενες ομάδες: η μία δούλευε από τα γραφεία, οι άλλες τρεις από τον υπολογιστή στο σπίτι. H δουλειά έβγαινε η ίδια και στην αρχή ήταν όλοι μάλλον ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας