Λιβύη: «Δεν χρειάζεται να επικυρώσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία – Ισχύει από την υπογραφή της»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Λιβύη υποστηρίζει πως το μνημόνιο με την Άγκυρα ισχύει από την υπογραφή του και δεν χρειάζεται επικύρωση.

Το μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επικρατείας, Ιντρίς Αμπού Φαγιέντ  ισχυρίστηκε ότι το μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε με την Τουρκία είναι «νόμιμο», αναφέροντας ότι είναι μία από τις πιο σύνθετες συμφωνίες.

Ο Αμπού Φαγιέντ σε δήλωσή του προς το δίκτυο Al Raed Network, που υποστηρίζει ο κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανοικοδόμησης- πολιτικό σκέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξήγησε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του μνημονίου είναι ότι δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ μόλις υπογραφεί.

Ο κρατικός σύμβουλος, τόνισε τη δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία με μια κυβέρνηση και ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο που θα μπορούσε να επικυρώσει τη συμφωνία μέσω απαρτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Σάρατζ υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία κατά τρόπο αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, όπου ο Σάρατζ αγνόησε την ύπαρξη των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, προκειμένου να αποκτήσει άμεσα θαλάσσια σύνορα η Λιβύη με την Τουρκία, όπως σημειώνει το λιβυκό ειδησεογραφικό πόρταλ «almarsad.co»

Σύμφωνα, εξάλλου με την τουρκική Γενί Σαφάκ (yenisafak.com) η συμφωνία που υπογράφηκε από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν  εξαλείφει τη συζήτηση σχετικά με τη νομιμότητα της, παρά τις εσωτερικές συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Λιβύη, αφού είναι η νόμιμη κυβέρνηση ενώπιον του ΟΗΕ, όπως σημειώνεται.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/825584_livyi-den-hreiazetai-na-epikyrosoyme-ti-symfonia-me-tin-toyrkia

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “αφού είναι η νόμιμη κυβέρνηση ενώπιον του ΟΗΕ, όπως σημειώνεται”

    Η η νόμιμη κυβέρνηση ενώπιον του ΟΗΕ μπορεί να είναι. Το θέμα είναι πόσο % τού εδάφους τής χώρας ελέγχει και πόσο ελέγχει η “μη νόμιμη” κυβέρνηση τού στρατάρχη Χαφτάρ και κυρίως ποια από τις δύο έχει την στρατιωτική δύναμη.

    Έδωσαν στην χώρα την … “αραβική άνοιξη” οι Αμερικανοί, που σκορπούν θαύματα σ’ όλον τον πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα