Λιβύη: Απλήρωτοι μισθοφόροι του Ερντογάν άρχισαν να επιστρέφουν στη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 


«Η πρώτη παρτίδα φέτος των Σύριων μισθοφόρων επιστρέφουν από τη Λιβύη μετά από εξαπάτησή τους»

Σήμερα, Πέμπτη, ιδιωτικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων «STEP», ότι 50 Σύριοι μισθοφόροι μαχητές που είχαν πάει στη Λιβύη να πολεμήσουν επέστρεψαν στη Συρία,  μέσω της Τουρκίας, διασχίζοντας τον στρατιωτικό διάδρομο από την τουρκική πόλη Κιλίς στην επαρχία Αζάζ του Χαλεπίου.

Η πρώτη ομάδα Σύρων μαχητών που επιστρέφει από τη Λιβύη

Η πηγή, που προτίμησε να μην κατονομαστεί, εξήγησε ότι οι μαχητές που επέστρεψαν έλαβαν μόνο το ένα τέταρτο των συμφωνημένων μηνιαίων μισθών τους.

Πρόσθεσε ότι οι μαχητές πληρώνονταν μόνο με 500 δολάρια το μήνα αντί για 2000 δολάρια σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν και ότι δεν είχαν λάβει τους συμφωνηθέντες μισθούς τους για περισσότερο από 5 μήνες.

Η ίδια πηγή έδειξε ότι αυτή είναι η πρώτη παρτίδα συριακών μισθοφόρων στη Λιβύη που επιστρέφουν στη Συρία από την αρχή του νέου έτους, μετά από πληροφορίες για τη δυσαρέσκεια τους  με την αντιμετώπιση από τις φιλοτουρκικές ομάδες στη Λιβύη, που αντιδρούσαν στην πληρωμή τους.

Λιποτάκτησαν και έφυγαν μέσω θαλάσσης στην Ιταλία

Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότεροι  από τους μαχητές που επέστρεψαν σήμερα είχαν υποβάλει ιατρικές αναφορές για χρόνιες ασθένειες, τραυματισμούς, κατάγματα κ.λπ.
Πηγές είχαν πει στο πρακτορείο ειδήσεων Step στις 6 Ιανουαρίου ότι αρκετοί Σύριοι μισθοφόροι που είναι πιστοί στην Τουρκία είχαν φύγει από τη Λιβύη στην Ευρώπη δια θαλάσσης.

Η πηγή επιβεβαίωσε εκείνη την εποχή ότι ο λόγος για τη διαφυγή ήταν κακομεταχείριση από τους Τούρκους ηγέτες και την ηγεσία των δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα στρατεύματα μισθοφόρων της Συρίας στη Λιβύη.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και μήνες οι  επικεφαλής των φιλοτουρκικών ομάδων στην Τρίπολη τους έκλεψαν τους μισθούς τους, δίνοντας σε αυτούς μόνο το ένα τέταρτο του συμφωνηθέντος μισθού που είχαν υπογράψει μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο αριθμός των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη ξεπέρασε τους 16.000 μαχητές, τους οποίους η Τουρκία έστειλε από τη βόρεια Συρία για να πολεμήσει μαζί με τις τουρκικές υποστηριζόμενες δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Libya 24

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα