Λιβύη: “Αμερικανοί άρπαξαν ρωσικό Pantsir από τις δυνάμεις του Χάφταρ”… Υπήρξε τουρκική εμπλοκή;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιωτικοί των ΗΠΑ υφάρπαξαν ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S1 από τη Λιβύη. Το σύστημα αφαιρέθηκε από πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ δυνάμεις. Κατόπιν φορτώθηκε σε αεροσκάφος C-17A Globemaster III της USAF και μεταφέρθηκε στη βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστη η τύχη του υφαρπαγέντος Pantsir. Το σύστημα ανήκε στις δυνάμεις του Σάραζ αλλά είχε κυριευτεί από τις δυνάμεις του Χάφταρ. Το αεροσκάφος που φέρεται να μετέφερε το σύστημα είχε απογειωθεί αρχικά από τις ΗΠΑ και υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτέλεσε πολλά ταξίδια προς και από τη Λιβύη με προορισμό, ενός εξ αυτών, την Τουρκία!

Σύμφωνα με αμερικανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες η Μόσχα είναι ενήμερη για την αρπαγή του Pantsir από τους Αμερικανούς. Πάντως οι εξαγωγικές εκδόσεις των Pantsir δεν φέρουν σύστημα IFF (Ιdentification Friend or Foe) με βάση δεδομένων για τα ρωσικά μαχητικά. Πάντως ούτως ή άλλως οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν, κυριολεκτικά, τα Pantsir καθώς χρησιμοποιούνται και από τα ΗΑΕ.

defencepoint.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα