Λιβύη: “Αμερικανοί άρπαξαν ρωσικό Pantsir από τις δυνάμεις του Χάφταρ”… Υπήρξε τουρκική εμπλοκή;

29/1/21 | 0 | 0 | 310 εμφανίσεις
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιωτικοί των ΗΠΑ υφάρπαξαν ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S1 από τη Λιβύη. Το σύστημα αφαιρέθηκε από πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ δυνάμεις. Κατόπιν φορτώθηκε σε αεροσκάφος C-17A Globemaster III της USAF και μεταφέρθηκε στη βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστη η τύχη του υφαρπαγέντος Pantsir. Το σύστημα ανήκε στις δυνάμεις του Σάραζ αλλά είχε κυριευτεί από τις δυνάμεις του Χάφταρ. Το αεροσκάφος που φέρεται να μετέφερε το σύστημα είχε απογειωθεί αρχικά από τις ΗΠΑ και υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτέλεσε πολλά ταξίδια προς και από τη Λιβύη με προορισμό, ενός εξ αυτών, την Τουρκία!

Σύμφωνα με αμερικανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες η Μόσχα είναι ενήμερη για την αρπαγή του Pantsir από τους Αμερικανούς. Πάντως οι εξαγωγικές εκδόσεις των Pantsir δεν φέρουν σύστημα IFF (Ιdentification Friend or Foe) με βάση δεδομένων για τα ρωσικά μαχητικά. Πάντως ούτως ή άλλως οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν, κυριολεκτικά, τα Pantsir καθώς χρησιμοποιούνται και από τα ΗΑΕ.

defencepoint.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Υπάρχει μια σοβαρή είδηση η οποία όχι μόνο δεν πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ αλλά ούτε καν αναφέρθηκε. Όπως προκύπτει από ενημέρωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε, χθες, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο. Προφανώς, αντικείμενο της συνομιλίας ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας