Λευκίμμη: Λαθραίοι μετανάστες οι ύποπτοι για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο

6/8/20 | 1 | 0 | 129 εμφανίσεις

Τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση επέμβαση και τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια και επίγεια μέσα, η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από ώρα στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λευκίμμη και Ταύρη του Σουφλίου.

Όπως αναφέρει το Evrosnews.gr, τόσο η άμεση χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όσο και οι ρίψεις των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου “Πετζετέλ” που κλήθηκαν και ήρθαν από την Χρυσούπολη, αλλά και οι συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων, έφεραν θετικό αποτέλεσμα και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 5 στρέμματα κάηκαν, με πεύκα και χαμηλή βλάστηση.

Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το… πουθενά κυριολεκτικά, στην περιοχή βρέθηκαν πάνω από 10 λαθρομετανάστες, (από αυτούς που δεν περούν…  καθόλου τον «θωρακισμένο» Έβρο) κάτω από ένα δέντρο και τους εντόπισαν οι πυροσβέστες.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να τους συλλάβει και η συγκεκριμένη παρουσία, δημιουργεί υποψίες ότι η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από φωτιά που άναψαν αυτοί. Είτε το βράδυ για να ζεσταθούν, γιατί η θερμοκρασία πέφτει και την ημέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αναζωπυρώθηκε ή άναψαν φωτιά για να ζεστάνουν ή να ψήσουν κάτι. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν από τις καταθέσεις που θα πάρουν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής που σε κάθε φωτιά εξετάζει τα αίτια.

Περιττό να προστεθεί πως οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να απελαθούν ποτέ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/903222_lerykimmi-lathraioi-metanastes-oi-ypoptoi-gia-ti-megali

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “Περιττό να προστεθεί πως οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να απελαθούν ποτέ”

  Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο ζητά απάντηση.

  Οι αλλοδαποί εγκληματίες γιατί δεν απελαύνονται;

  Σε όλα τα σοβαρά κράτη τού κόσμου, οι λαθρομετανάστες απελαύνονται, όταν συλληφθούν, ακριβώς επειδή είναι … λαθρομετανάστες (εισήλθαν στην χώρα παρανόμως). Δεν χρειάζεται να έχουν διαπράξει κι άλλο έγκλημα.

  Αν αλλοδαποί έχουν άδεια παραμονής και επιδείξουν παραβατική συμπεριφορά, επίσης απελαύνονται μετά την έκτιση τής ποινής των στην φυλακή.

  Μόνον στην Ελλάδα παρατηρείται αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο, λαθρομετανάστες να μην απελαύνονται, ακόμη και όταν συλληφθούν για κάποιο παράπτωμα, παρά ν’ αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν την δράση των.

  Κι όμως, οι Έλληνες πληρώνουν βαρείς φόρους, μέρος των οποίων αφορά στην ασφάλειά των. Τίνι τρόπω τούς την παρέχει άραγε το κράτος; Με τον νόμο Παρασκευοπούλου, ή με την επίδειξη πρωτάκουστης επιείκειας στους λαθρομετανάστες και με το να μην τούς απελαύνουν;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  21/9/20 | (0 σχόλια)
  euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας