ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Χθες διάβασα σε έγκυρη ελληνική εφημερίδα ένα άρθρο που προσπαθεί να δικαιολογήσει το αμερικανικό διάταγμα για συμπερίληψη σε blacklist κυρώσεων όποιου αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις Συμφωνίες Ντέιτον, Αχρίδας και της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η καλή εφημερίδα δικαιολογεί την προσέγγισή της με τον ισχυρισμό ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στα βαλκάνια.
Αποδεκτή η αμερικανική ευαισθησία για έναν χώρο τον οποίο ταλαιπώρησαν τη δεκαετία του 90. Και εμείς ενδιαφερόμαστε για τη σταθερότητα στην περιοχή μας.
Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος πολιτικός τρόπος από την υπερδύναμη να επιβάλει την σταθερότητα και χρειάζονται μέτρα περιορισμού της ελευθερίας κρατικών δρώντων για να επιτευχθεί ο στόχος;
Αντιλαμβάνεται η φιλελεύθερη εφημερίδα που μπορεί να οδηγήσει η αποδοχή αυτής της μεθόδου, ως εφαρμογή πολιτικής;
Μήπως η αμερικανική απόφαση περιέχει ολοκληρωτική νοοτροπία;
Μήπως είναι καλύτερα τα προβλήματα να λύνονται πολιτικά;
Από την άλλη, δεν διάβασα τίποτε από τον αριστερό χώρο που να επισημαίνει μια παλαιομοδίτικη ιμπεριαλιστική συμπεριφορά.
Αρκεί για τη αριστερά, η ικανοποίηση για την επιβολή με αυτόν τον τρόπο της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν μιλά;
Να προσθέσω πως η Συμφωνία του Ντέιτον δημιούργησε ένα κράτος το οποίο δεν λειτουργεί. Η Συμφωνία της Αχρίδας έδωσε δικαιώματα στους Αλβανούς που έχουν διχάσει τις δύο κοινότητες των Σκοπίων. Η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κόσοβο έχει δημιουργήσει ποικίλες άλυτες τριβές μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. Πως θα λειτουργήσουν με τα προβλήματα αυτά οι οντότητες που δημιουργήθηκαν; Αρκεί η επιθυμία;
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχω γράψει πολλές φορές.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
19,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα