Λαβρόφ σε Δένδια: «Είμαστε ανοιχτοί σε κοινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 200ης εθνικής επετείου»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου.

«Ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις. Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους. Είμαστε ανοιχτοί ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης», αναφέρει ο Ρώσος υπουργός.

Προσθέτει δε πως η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές. Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο σας προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις.», καταλήγει.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

“Αξιότιμε κύριε Δένδια,

Δεχθείτε παρακαλώ τις ευχές με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις. Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους. Είμαστε ανοιχτοί ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο σας προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις.”

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/861313_lavrof-se-dendia-eimaste-anoihtoi-se-koines-ekdiloseis-gia-ton-eortasmo

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να κάτι τέτοια -γραπτά κιόλας ,που μένουν- ,δεν αρέσουν στον κ.Ερντογάν ,που σίγουρα τα λαμβάνει υπ’οψιν του.
    Θυμάται και τους δυο-τρεις καταστρεπτικούς για την Τουρκία Ρωσοτουρκικούς πολέμους.
    Ήταν και μπορεί να ξαναγίνουν οι Ρώσοι το ”ξανθό γένος”της Τουρκοκρατίας μας.
    Ποιος το αποκλείει ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα