Λαβρόφ προς Πούτιν: Να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Δύση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παρουσιάζεται να καλεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να συνεχίσει τον διάλογο με τη Δύση. Υποστηρίζει πως τα σχετικά περιθώρια δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί και πως οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να διευρυνθούν. Θετικά φαίνεται να απαντά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ φέρεται να κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να συνεχίσει τον διάλογο με τη Δύση, παρά το γεγονός πως οι απαντήσεις που έχει λάβει η Μόσχα μέχρι στιγμής από τους Δυτικούς στο θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν θεωρούνται ικανοποιητικές για την ίδια.

Οι κ.κ Πούτιν και Λαβρόφ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση σήμερα, Δευτέρα. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας παρουσιάστηκε να υποστηρίζει, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, πως τα περιθώρια του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης με τη Δύση ακόμη όχι μόνο δεν έχουν εξαντληθεί αλλά και «απέχουν πολύ» από ένα τέτοιο σημείο… εξάντλησης.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να διευρυνθούν σε αυτήν τη φάση οι διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με τη Δύση, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτές δεν γίνεται να συνεχιστούν επ’ αόριστον.

«[…] Πρέπει να πω ότι υπάρχουν πάντα πιθανότητες […] Μου φαίνεται ότι οι δυνατότητές μας δεν έχουν εξαντληθεί […] Σε αυτό το στάδιο, θα πρότεινα να συνεχίσουμε […]», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο μπροστά στις κάμερες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Δύσης.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν παρουσιάζεται να απάντησε λέγοντας «εντάξει».

Ο σχετικός διάλογος λέγεται, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, πως προβλήθηκε και στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Αμέσως μετά τον Πούτιν, ο Λαβρόφ συνάντησε και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg, ο Σοϊγκού είπε πως τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είτε ολοκληρώνονται είτε οδεύουν προς ολοκλήρωση χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν τα ρωσικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από εκεί ή όχι.

 

Με πληροφορίες από the Guardian, AP, Bloomberg/Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα