Λαβρόφ: Πρέπει να επιλέξουμε μια μετα-δυτική παγκόσμια τάξη, δημοκρατική και δίκαιη

19/2/17 | 0 | 0 | 458 εμφανίσεις
ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε το Σάββατο να δημιουργηθεί μια «μετα-δυτική» παγκόσμια τάξη, προτείνοντας παράλληλα στις Ηνωμένες Πολιτείες μια «πραγματιστική» σχέση.

«Δεν συμφωνούμε με εκείνους που κατηγορούν τη Ρωσία για προσπάθεια (…) να καταστρέψει την παγκόσμια φιλελεύθερη τάξη. Η κρίση αυτού του μοντέλου ήταν προδιαγεγραμμένη γιατί η ιδέα της πολιτικής και οικονομικής παγκοσμιοποίησης κατασκευάστηκε από μια ομάδα επίλεκτων κρατών για να κυριαρχήσουν σε όλα τα υπόλοιπα», είπε.

«Οι υπεύθυνοι ηγέτες πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Ελπίζω πως αυτή η επιλογή θα είναι εκείνη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής και δίκαιης τάξης. Αν θέλετε, αποκαλέστε την μετα-Δύση”, πρόσθεσε ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ομιλία του κατά τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, σε αυτή τη νέα τάξη κάθε κυρίαρχο κράτος «θα επιδιώκει την ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντά του και εκείνα των εταίρων του».

Μιλώντας στη συνέχεια για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί τίποτε άλλο από μία σχέση «αμοιβαίου σεβασμού».

«Τι σχέσεις θέλουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Σχέσεις πραγματιστικές αμοιβαίου σεβασμού, την αναγνώριση της (κοινής) ευθύνης μας για τη σταθερότητα του κόσμου», υπογράμμισε ο διπλωμάτης.

«Το δυναμικό της συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό, ανθρωπιστικό τομέα είναι τεράστιο, αλλά πρέπει ακόμη να γίνει πραγματικότητα, είμαστε ανοικτοί στον βαθμό που είναι [και] οι Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: Λαβρόφ: Πρέπει να επιλέξουμε μια μετα-δυτική παγκόσμια τάξη, δημοκρατική και δίκαιη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/320031/lavrof-prepei-na-epilexoyme-mia-meta-dytiki-pagkosmia-taxi-dimokratiki-kai-dikaii#ixzz4Z6aQj8HI

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας