Λίμνη Πλαστήρα: Προωθείται η δημιουργία ναυταθλητικού κέντρου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το όμορφο τοπίο χαλάρωσης και ησυχίας της Λίμνης Πλαστήρα, που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες ξεκούρασης, σύντομα θα διαθέτει και άλλες ευκολίες που θα κάνουν τις διακοπές αξέχαστες και μοναδικές σε μια από τις καθαρότερες λίμνες της Ευρώπης. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το όμορφο τοπίο θέασης της λίμνης σε ένα συναρπαστικό τόπο δράσης και δραστηριοτήτων, σε ένα τόπο βιωματικής εμπειρίας. Και δεν εννοούμε δραστηριότητες μιας εβδομάδος, αλλά περισσότερο. Σκεφτείτε ότι έχουμε δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής στη λίμνη και δεν έχουμε δυο τρεις ασφαλείς παραλίες των 200 μέτρων για να προσφέρουμε στα παιδιά μας την εμπειρία κολύμβησης». Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, αποκαλύπτοντας επίσης πως ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας Ναυταθλητικού Κέντρου στη λίμνη Πλαστήρα, προωθεί η δημοτική αρχή με σημείο αναφοράς το Λαμπερό. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η απόλυτη επιτυχία με την οποία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες αθλητικές εκδηλώσεις του 21ου Διάπλου της λίμνης Πλαστήρα. Οι εκδηλώσεις φέτος για πρώτη φορά κράτησαν τρεις ημέρες και περιλάμβαναν κολυμβητικές διαδρομές των 500 μέτρων (για παιδιά κάτω των 14 ετών), 4.000 και 8.000 μέτρων για ενήλικες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έγιναν αγώνες δρόμου των 2,5 και 8 χιλιομέτρων μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στη λίμνη. Επίσης για πρώτη φορά έγιναν φιλικοί αγώνες πόλο, μαθήματα ναυαγοσωστικής μέσα στο νερό από την Ένωση Ναυαγοσωστών Ελλάδος, πολιτιστικές εκδηλώσεις, έκθεση ποιοτικών προϊόντων, κ.α. Τις εκδηλώσεις οργανώνει κάθε χρόνο ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού, με την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιώτες χορηγούς.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος δεν παραλείπει να τονίσει, πως «φέτος ανακοινώσαμε την Ναυταθλητική Εβδομάδα Λίμνης Πλαστήρα για το 2021, με διεύρυνση αθλημάτων και δραστηριοτήτων, εκτός της κολύμβησης. Σχεδιάζουμε για πρώτη φορά να γίνουν κωπηλατικοί αγώνες, beach volley, πόλο, αγώνες με υδροποδήλατα και άλλες δραστηριότητες.

Αξιοποιούμε την παράδοση που δημιούργησε ο Διάπλους της λίμνης Πλαστήρα με το Ναυταθλητικό Σύλλογο, με σκοπό να μετατρέψουμε τη λίμνη Πλαστήρα σε ένα ανοιχτό Ναυταθλητικό Κέντρο», προσθέτει ο ίδιος.

Για να καταλήξει τονίζοντας:

«Έχουμε ένα ιδανικό υψόμετρο λίμνης στα 800 μέτρα που κρίνεται από τους ειδικούς ως το καλύτερο για κωπηλατικό – προπονητικό κέντρο και μέχρι σήμερα δεν έγινε το παραμικρό. Όμως, η περίοδος των παγετώνων και του λήθαργου αποτελεί παρελθόν. Ήδη περάσαμε στην εποχή της δράσης και της εξωστρέφειας. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργαζόμαστε ήδη με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Α.Π.Θ., όπως επίσης έχουμε επαφές και με κάποιους Συλλόγους και φορείς μεγάλων πόλεων και θα στηρίξουν τη δημιουργία ενός Ναυταθλητικού Κέντρου στη λίμνη Πλαστήρα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία του θεματικού Αθλητικού Τουρισμού που θέλουμε να αναπτύξουμε για να τονώσουμε τη χειμαζόμενη τουριστική μας αγορά με στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας».

* Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από το αρχείο του Απ. Ζώη για χρήση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα