Κύπρος: Σταμάτησε δεκαοκτώ πιθανούς τζιχαντιστές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Θα ταξίδευαν στη Συρία» σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών
Κύπρος: Σταμάτησε δεκαοκτώ πιθανούς τζιχαντιστές
Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Τα άτομα αυτά, είπε ο κ. Ζήνων στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν φτάσει στην Κύπρο με σκοπό να περάσουν στα κατεχόμενα, από εκεί να μεταβούν στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Συρία για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο κ. Ζήνων επισήμανε ότι «η Κύπρος έχει πολύ στενή συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών χωρών της γειτονίας της, αλλά και πέραν αυτής, η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική».

Πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο αυτό, σε χώρα, στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα τρομοκρατικό κτύπημα, είχαν αποτραπεί προηγουμένως γύρω στις 50 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, και πως κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, ο κ. Ζήνων δήλωσε πως «στόχος μας, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, είναι να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου, διαβούλευσης και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, το οποίο θα συνεισφέρει στην προαγωγή συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας».

tovima.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα