«Κότα» μπροστά στους Κινέζους ο Ερντογάν: Διέγραψε tweet διότι το απαίτησε το Πεκίνο

4/11/20 | 0 | 0 | 587 εμφανίσεις

Θέλει να εμφανίζεται παντοδυναμος ο Τούρκος προεδρος Ερντογάν αλλά μόλις οι Κινέζοι του «τράβηξαν το αυτί» έσπευσε να διαγράψει tweet με το οποίο ευχαριστούσε την Ταιβάν για τη βοήθεια που προσέφερε στην Τουρκία μετά τον σεισμό που σάρωσε τη Σμύρνη, γράφει η εφημερίδα Cumhurriyet.

Η τουρκική, αντιπολιτευόμενη εφημερίδα επικαλείται τα ΜΜΕ της Ταϊβάν που γράφουν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγκαστηκε να διαγράψει το tweet του υπό πίεση από την Κίνα. Το μήνυμα στο Twitter περιείχε επίσης τη σημαία της Ταϊβάν.

Η Κίνα ως γνωστόν θεωρεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, δεν την αναγνωρίζει και αναστέλλει τις σχέσεις της με χώρες που διατηρούν σχέσεις με αυτήν.

Η εφημερίδα Taipei Times ανέφερε οτι: “Ο Ερντογάν έκανε tweet με τις σημαίες των χωρών που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκια μετά τον σεισμό, στις οποιες υπήρχε και η σημαία της Ταϊβάν. Αργότερα, διέγραψε αυτό το tweet και ανέβασε άλλο χωρίς τη σημαία της Ταϊβάν”.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ταιβάν Τζόζεφ Βου δήλωσε οτι “σύμφωνα με τα Γραφειο εκπροσωπησης της Ταιβαν στην Άγκυρα αυτό έγινε λόγω πίεσης από την Κίνα”.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων που εδρεύει στην πρωτεύουσα Ταιπέι μετέδωσε δήλωση του πρωθυπουργού Σου Σεν Τσανγκ ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα “της παλιομοδίτικης κινεζικής ηγεμονίας “.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

«Κότα» μπροστά στους Κινέζους ο Ερντογάν: Διέγραψε tweet διότι το απαίτησε το Πεκίνο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/6/21 | (7 σχόλια)
    Από το 1988, όταν για τις ανάγκες της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" πραγματοποίησα το πρώτο μου ταξίδι σε Σκόπια και Βελιγράδι, έχω ταχθεί κατά της πολιτικής της γειτονικής χώρας. Βεβαίως, τάχθηκα και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυρίως, διότι με αυτήν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο