Κόσοβο: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου- μέλος του UÇK

5/11/20 | 0 | 0 | 263 εμφανίσεις

Ο πρώην εκπρόσωπος του ‘Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου’- UÇK και πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου,  Γιακούμπ Κρασνίκι, συνελήφθη σήμερα από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο – EULEX, και οδηγήθηκε στη Χάγη, όπου κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Τα μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου γράφουν ότι ο δικηγόρος του Κρασνίκι, ο Βαλόν Χασάνι, ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί το κατηγορητήριο εναντίον του Κρασνίκι και σήμερα αναμένεται η μεταφορά του στη Χάγη.

Ερωτηθείς για ποια αδικήματα συνελήφθη ο Κρασνίκι, ο δικηγόρος Χασάνι είπε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό κάτι συγκεκριμένο, αλλά οι κατηγορίες που του αποδίδονται υπάγονται στη δικαιοδοσία των Ειδικών Αδικημάτων.

Ο Κρασνίκι κατέχει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Σοσιαλδημοκρατικής Πρωτοβουλίας και ήταν μία από τις κύριες προσωπικότητες του UÇK καθώς στη διάρκεια του πολέμου ήταν εκπρόσωπος του.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας