“Κόσκινο” επιχειρούν οι Τούρκοι να κάνουν το Αιγαίο, με τους πλόες των σκαφών “Τσεσμέ” και “Barbaros”, λίγες μέρες πριν την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδος-Τουρκίας.

20/2/21 | 1 | 0 | 350 εμφανίσεις

Όχι μόνο δεν “λουφάζουν” οι Τούρκοι, εν αναμονή της συνέχισης των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, αλλά και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 25ης Μαρτίου, αλλά αντιθέτως, επιστρέφουν στη στρατηγική των ωμών και βάναυσων προκλήσεων: Έτσι, ο Ερντογάν στέλνει το πλοίο “Τσεσμέ” στην Ίμβρο μαζί με μία κορβέτα και μία φρεγάτα, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα ένα άλλο σκάφος, το “Barbaros”, θα αλωνίζει στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, νότια της νήσου Ρόδου.

Το BARBAROS ξεκίνησε χθες βράδυ από την Αττάλεια και προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Πλέει με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα κι απ΄ ότι φαίνεται κάνει και “στάσεις”.

Η πορεία του όπως φαίνεται και στον χάρτη δεν θα ΄ναι κοντά στα μικρασιατικά παράλια, αλλά θα πλεύσει στο “κέντρο” του Αιγαίου, ακολουθώντας τον 25ο μεσημβρινό. Εκεί που οι Τούρκοι θέλουν να χωρίσουν το Αιγαίο στη μέση.

Την ίδια ώρα οι απόψεις που ακούγονται δημόσια -από τηλεοράσεως- είναι ότι “θα ήταν κουτό να δώσουμε την ευκαιρία στον Ερντογάν να διακόψει τις διερευνητικές” . Συνεπώς μπορεί μέχρι τις 2 Μαρτίου να “κυνηγάμε” το ΤΣΕΣΜΕ και στις 3, στις 4 ή στις 5 Μαρτίου να καθίσουμε ξανά σε τραπέζι συζητήσεων με την Τουρκία.

https://europost.gr/quot-koskino-quot-epicheiroyn-oi-toyrkoi-na-kanoyn-to-aigaio/

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Δηλαδή, μετά απ’ αυτά θα συνεχιστεί ο διάλογος; Θα φτάσει η Ελλάδα στον έσχατο αυτόν βαθμό εξευτελισμού;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Πίστευα ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε το κράτος πίσω απο περιπτώσεις όπως του βοσκού των Ιμίων στον οποίο κατέβαλε την βενζίνη για να πηγαίνει στα Ίμια, να ταϊζει τις κατσίκες του και να επικαλείται η Αθήνα διεθνώς ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο