Κόντρα στον Τραμπ ο Πενς – Δεν δεν θα αντιταχθεί στην επικύρωση της νίκης Μπάιντεν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Κόντρα στον Τραμπ ο Πενς – Δεν δεν θα αντιταχθεί στην επικύρωση της νίκης Μπάιντεν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους «περιορισμούς» του Συντάγματος.

Ο Πενς παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, ζήτησε από τον Μάικ Πενς, ο οποίος προεδρεύει αυτής της συνεδρίασης, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ που πραγματοποιούν μια σπάνια κοινή συνεδρίαση, άρχισαν να εξετάζουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν ότι ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ.

‘Ενας αριθμός Ρεπουμπλικανών και από τα δύο Σώματα δήλωσαν ότι θα αμφισβητήσουν την πιστοποίηση μιας χούφτας Πολιτειών σε μια τελευταία προσπάθεια είτε να αρνηθούν τη νίκη του Μπάιντεν είτε να καθυστερήσουν την πιστοποίηση της νίκης του.

Άλλοι Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι η προσπάθεια είναι λανθασμένη και θα μπορούσε να βλάψει το έθνος μακροπρόθεσμα. Έκαναν έκκληση για την ταχεία πιστοποίηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να ορκιστεί ο Μπάιντεν πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου. Οποιαδήποτε πρόκληση αναμένεται να απορριφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Τραμπ: Ο Πενς δεν είχε κουράγιο

Με ανάρτησή του στο Twitter o Τραμπ ανέφερε πως «ο Μάικ Πενς δεν είχε το κουράγιο να κάνει ότι έπρεπε να γίνει για την προστασία της χώρας και του Συντάγματος και να δώσει στις Πολιτείες την ευκαιρία να διορθώσουν μία σειρά από γεγονότα και όχι τα νοθευμένα, τα οποία τους ζητήθηκε να πιστοποιήσουν προηγουμένως. Οι ΗΠΑ απαιτούν την αλήθεια».

Ο απερχόμενος πρόεδρος επιμένει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι έγκυρο και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση σε αρκετές πολιτείες, επικαλούμενος τη μικρή διαφορά στις ψήφους. Ωστόσο, το αίτημα του έχει ήδη απορριφθεί από τη δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από Reuters/Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα