Κόντρα Ιβάν- Μητσοτάκη.

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.-ΝΔ εναντίον Ιβάν Σαββίδη: Το μέλλον της Ελλάδας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες

Η αντίδραση της ΝΔ

«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες», ανέφερε η ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή. Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».

Δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή, αναφέρει η ΝΔ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr

«Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσω από το ότι δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων κι ως έναν ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα. Αν λοιπόν θα μιλήσουμε αμιγώς από την πλευρά της επιχειρηματικής λογικής, αγοράζει κανένας όταν η αγορά είναι χαμηλά και πουλά όταν η αγορά είναι υψηλά. Αυτή είναι η επιχειρηματική λογική. Και πριν μιλήσουμε για πιο συγκεκριμένα πράγματα, θέλω να πω ότι δεν αποτελώ εγώ εξαίρεση από τον κανόνα και ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος. Ως επιχειρηματίας θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά αυτή τη στιγμή σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι’ αυτό ρισκάρω. Πεποίθησή μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους, έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη», δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Σαββίδης, απαντώντας σε ερώτηση για την κοινοβουλευτική κόντρα για την επένδυση του επιχειρηματία στη ΣΕΚΑΠ.

Επανερχόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο ίδιο ζήτημα, ο κ. Σαββίδης τονίζει ότι άκουσε τη συζήτηση στη Βουλή «με ιδιαίτερη προσοχή» γιατί όπως εξήγησε τον ενδιέφερε «όπως ήταν φυσικό πάρα πολύ». «Εμένα δεν με ενδιέφεραν τα όσα λεκτικά ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά με ενδιέφερε ποιος θα μπλοφάρει περισσότερο ή λιγότερο. Τέτοια είναι η πολιτική ζωή και δεν μπορείς να κρυφτείς από αυτό. Πολύ περισσότερο στη δημοκρατική Ελλάδα όπου ενδεχομένως έχουν μπερδευτεί οι έννοιες της δημοκρατίας και της αναρχίας. Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Αναγνώρισε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Και υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα. Εγώ ζήτησα να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Όχι επί των διαδικασιών.

«Στο θέμα της ΣΕΚΑΠ ο πρωθυπουργός ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής»

Για εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το αν θα πρέπει να βοηθιούνται οι επενδύσεις ή αν θα πρέπει να εμποδίζονται. Και δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο ζήτημα άγγιξε τον Σαββίδη. Σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές. Όμως κάποιους τους συμφέρει να βάζουν απέναντι -σε ένα μέτωπο- τον Σαββίδη. Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια παράξενη κατάσταση. Σκέφτονται δηλαδή κάποιους τρόπους-αλγόριθμους, να πουλάνε χρέη και ζημιές και παράλληλα να πουλάνε ψέματα. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό είναι το πραγματικό κεφάλαιο της χώρας. Αυτό όμως είναι το κυρίαρχο ψέμα. Μιλώντας για τις επενδύσεις πρέπει να μιλάμε με τη γλώσσα της οικονομίας. Εγώ είμαι έτοιμος να μιλήσω έτσι. Με ρεαλισμό. Αν κάποια από τα κόμματα της χώρας θεωρούν τις ενέργειες του πρωθυπουργού εσφαλμένες, ας  καθίσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι, σε μια ανοικτή εκπομπή και στο πιο υψηλό επίπεδο, να συζητήσουμε παρέα τον τομέα και το μέλλον των επενδύσεων. Τότε θα γίνει κατανοητό για ποιο λόγο υπάρχει ένας Σαββίδης ως επενδυτής στη βόρεια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Έχει άραγε ποτέ αναρωτηθεί το πολιτικό σύστημα γιατί στη χώρα μας δεν θέλει κανένας να έλθει και να τοποθετήσει τα λεφτά του; Να σας το πω εγώ. Στην Ελλάδα λείπουν όλα εκείνα τα εργαλεία που υπάρχουν σε κάθε πολιτισμένη χώρα του πλανήτη και λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του επενδυτή. Εδώ, πολύ απλά, δεν υπάρχει προστασία των συμφερόντων των επενδυτών. Οποιοσδήποτε τοποθετεί 100 ευρώ επιθυμεί αρχικά να προστατεύσει τα λεφτά του και μετά να τα αυξήσει. Οι πραγματιστές επενδυτές θέλουν να επενδύσουν σήμερα και ήδη αύριο να έχουν κέρδος. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες επενδυτές που έχουν σαν αρχή πιο εξεζητημένες μεθόδους – και αυτό είναι πρωτότυπο. Θέλουν δηλαδή να επενδύσουν σήμερα και να κερδίσουν… χθες! Κέρδος πριν την επένδυση δηλαδή. Αυτή είναι μια πρωτότυπη λογική! Όταν λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός πρότεινε τον διάλογο επί της ουσίας περίμενα από ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς έχει μια διαφορετική ιδεολογική στάση υπέρ των επενδύσεων δήθεν, τη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει με επιχειρήματα. Αυτός ο… κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω».

«Δεν είναι ούτε καν αστεία τα όσα είπε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης»

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε στη επίμαχη κόντρα για τη ΣΕΚΑΠ στη Βουλή. «Να σας εξηγήσω για ποιο λόγο δεν είναι ούτε καν αστεία τα όσα είπε. Υπάρχουν έννοιες νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ο βουλευτής έχει άμεσο καθήκον να είναι στις πηγές της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Αυτός έχει τον πρώτο λόγο σαν παραγωγός νομοθεσίας. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύοντα χαρακτήρα. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι “κάποιος βουλευτής από την Κοζάνη (σ.σ.: ο κ. Σαββίδης αναφέρεται στον κ. Δημήτρη Δημητριάδη του ΣΥΡΙΖΑ) πήρε τη νομοθετική πρωτοβουλία”. Εδώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού στη Βουλή κι απουσία πραγματικής επιθυμίας να μιλήσει επί της ουσίας», είπε συγκεκριμένα ο γνωστός επιχειρηματίας.

Η αναφορά στον Σαμαρά

Ο κ. Σαββίδης συνέχισε να τοποθετείται για το ίδιο ζήτημα αναφερόμενος παράλληλα και στο πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Είπε συγκεκριμένα στη συνέντευξή: «Εάν εγώ ήμουν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα ρωτούσα τον κ. Μητσοτάκη “για ποιο λόγο το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση συνέχιζε και χρηματοδοτούσε τη ΣΕΚΑΠ κατά της οποίας υπήρχε δίωξη για λαθρεμπόριο;”. Μην ξεχνάτε πως η κυβέρνηση ήταν που διαμέσω κρατικής τράπεζας συνέχιζε να τη χρηματοδοτεί παρά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τι περίμενα λοιπόν εγώ την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή; Κατ’ αρχήν ότι θα έλθει ο κ. Σαμαράς στη Βουλή. Κατά τη δική μου άποψη, έπρεπε να έλθει και να σηκωθεί να μιλήσει. Να πει στον κ. Τσίπρα “εγώ σε στηρίζω επειδή εσύ διορθώνεις εκείνα τα λάθη τα οποία έκανε το κόμμα μου”. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να πει την αλήθεια. Στην απόκτηση της ΣΕΚΑΠ δεν υπήρχε καμία επιχειρηματική ιδέα. Καμία! Η πρώτη κουβέντα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ ολοκληρώθηκε με τη δική μου κατηγορηματική άρνηση να αγοράσω τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απάντησα μάλιστα πως “ακόμα κι αν μου πληρώσετε λεφτά, δεν θέλω να την αγοράσω επειδή η ΣΕΚΑΠ δεν έχει προοπτική, δεν έχει ιδέα, δεν έχει τίποτα”. Θέλω να γνωρίζετε πως τη ΣΕΚΑΠ εγώ τη γνώριζα 20 χρόνια πριν. Ο πρόεδρός της τότε ήταν ο κ. Σεϊτανίδης, αν θυμάμαι καλά. Κανονικά θα έπρεπε να τον λένε ΣΑΪΤΑΝίδη (σ.σ.: Σαϊτάν στα τουρκικά σημαίνει διάβολος). Εγώ γνώριζα πως η εταιρεία αυτή είχε πολύ δύσκολη ιστορία. Και το δεύτερο είναι πως η ευρωπαϊκή αγορά προϊόντων τσιγάρου είναι ρυθμισμένη με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο και έχει πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Άρα με τη ΣΕΚΑΠ δεν μπορείς να βρεις εύκολα χώρο εκεί. Ως επιχειρηματίας, λοιπόν, εγώ έλεγα πως η εταιρεία δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν με πλήρωναν να την πάρω. Όχι που τελικά έδωσα και χρήματα από πάνω. Είναι αλήθεια πως ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε -εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό Δημόσιο- να μου πουλήσει τον… πονοκέφαλό του. Γιατί η ΣΕΚΑΠ ήταν ο πονοκέφαλός του και εξελίχθηκε σε δικό μου.

«Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε -εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό Δημόσιο- να μου πουλήσει τον… πονοκέφαλό του, τη ΣΕΚΑΠ»

«Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή»

Ο κ. Σαββίδης μίλησε και για τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή: «Για εμένα όμως είναι εντελώς αδιάφορο το τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης – για εμένα. Μου είναι αδιάφορο. Εγώ δεν τον γνωρίζω και λένε ότι κάπου τυχαία κάναμε μεταξύ μας μια χειραψία. Δεν το θυμάμαι καν. Γνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι. Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή. Εάν ο κ. Καραμανλής έκανε όσα κάνει ο Μητσοτάκης γενικώς, εγώ μάλλον δεν θα προχωρούσα στις ίδιες ενέργειες επειδή τον σέβομαι πάρα πολύ και τον αγαπώ. Να γνωρίζετε ότι έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα στην περίοδο Καραμανλή και έχω βοηθήσει. Με τα μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη, με την κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησα μια νορμάλ επαφή όταν ήταν ακόμα δήμαρχος Αθηναίων. Επίσης παρακολουθούσα με πολύ προσοχή πολύ τη θητεία του πατέρα Μητσοτάκη στις αρχές του ’90. Δεν θα μπορούσα λοιπόν ποτέ να φανταστώ ότι ο γιος Μητσοτάκης θα μπορούσε ποτέ να κάνει τόσο σκληρά πράγματα».

«Γνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι»

Κατά του Μητσοτάκη και όχι της ΝΔ

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι ξεκάθαρα κατά του προσώπου Μητσοτάκη και όχι της ΝΔ, ο Ιβάν Σαββίδης απαντά: «Ακριβώς. Αυτό το πρόσωπο μίλησε προσβλητικά εναντίον μου. Εγώ θεωρώ πως αυτή η επίθεση έγινε χωρίς καμία βάση κι αυτό δεν βελτιώνει τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος επιτρέπει στον εαυτό του να λέει τέτοια πράγματα. Και εδώ εγώ βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Είδα στο βίντεο την απάντηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι πρωθυπουργοί, προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή. Εμείς με τον κ. Τσίπρα δεν είμαστε φίλοι».

«Ο Τσίπρας μού θυμίζει τον Πούτιν»

Στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ιβάν Σαββίδης απαντά: «Σήμερα ναι. 100%. Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα, ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω. Κι αυτό διότι δεν είπε τίποτα παραπανίσιο στην ομιλία του κι επειδή κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Όταν εγώ το άκουσα αυτό περίμενα μια σκληρή αντιπαράθεση κι ότι βουλευτές της ΝΔ θα επιτεθούν στον κ. Τσίπρα επί της ουσίας όμως. Γιατί το ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η τροπολογία. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης συνέχιζε και ζητούσε χρόνο. Ζητούσε μελέτη του Γενικού Λογιστηρίου. Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί να μελετηθεί το θέμα; Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ήταν πολιτική δημαγωγία. Ας επιστρέψω όμως στο θέμα της εξώδικης διαμαρτυρίας μου. Όταν άκουσα δημοσίως να με προσβάλλει αισθάνθηκα ότι με θίγει. Τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια είναι παιχνίδια και δεν με αφορούν. Ξέρετε πολύς κόσμος με πλησίαζε και μου ζητούσε να μη δώσω συνέχεια. Να μη δώσω σημασία. Και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία ανήκαν σε αυτή την ομάδα. Και απλοί άνθρωποι που σέβομαι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Τότε σκέφτηκα να μη δώσω συνέχεια και πως ίσως να μην έχει νόημα κάτι τέτοιο. Βλέπετε δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου παρ’ όλο που ένας πρόεδρος πολιτικού κόμματος είναι υποχρεωμένος να τα ελέγχει. Πολύ περισσότερο ενός κόμματος όπως η ΝΔ που όπως υποστήριξε πρόσφατα και ο κ. Τσίπρας η ΝΔ οδηγείται στο να γίνει μικρό κόμμα».

«Οι βουλευτές από τη ΝΔ που ήρθαν στην Τούμπα ήταν πολλοί περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ήλθαν να δουν ποδόσφαιρο και να ξεκουραστούν από τα προβλήματα»

Αναφερόμενος στην απουσία ορισμένων βουλευτών από τη συζήτηση για τη ΣΕΚΑΠ στη Βουλή, ο κ. Σαββίδης δήλωσε: «Επίσης ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα δεύτερο μεγάλο και βάναυσο λάθος, νομίζοντας πως εγώ μπορώ συστηματικά να συγχωρώ τα λάθη του. Τι έγκλημα έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος επειδή ήλθε να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Τούμπα κι εγώ απλά τον προσκάλεσα να ανέβει στη σουίτα μου; Αυτή τη βραδιά, οι βουλευτές από τη ΝΔ ήταν πολλοί περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ήλθαν να δουν ποδόσφαιρο και να ξεκουραστούν από τα προβλήματα».

«Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια»

Στην ερώτηση αν το MEGA Channel είναι ο στόχος του και αν θα το αγοράσει, ο επιχειρηματίας τονίζει: «Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ, δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο. Έχοντας όμως μια θλιβερή εμπειρία με τη ΣΕΚΑΠ, περιμένω την ανάλυση κάθε σελίδας εκ μέρους των ειδικών και του due diligence. Κάποιοι μιλάνε για 100 εκατ. ευρώ, άλλοι για 500 εκατ. ευρώ άλλοι για 50 εκατ. ευρώ κούρεμα. Το κούρεμα όμως έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο σαν… νόρμα».

Πηγή: ΝΔ εναντίον Ιβάν Σαββίδη: Το μέλλον της Ελλάδας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/334879/nd-enantion-ivan-savvidi-mellon-tis-elladas-tha-apofasisei-o-ellinikos-laos-kai-ohi-oi#ixzz4fvDylrYO

spot_img

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ”Ουκ εν τω πολλω το ευ ”απο την συνεντευξη ποταμο του κ. Σαββιδη, ο οποιος- αφου καταφερε και γλυτωσε τα (38) εκατομυρια των προστιμων της ΣΕΚΑΠ , συμφερωτερον θα ηταν για τον ιδιον, να μη αναφερεται σε ονοματα πολιτικων, που υπηρξαν πρωθυπουργοι, ειναι ,η, προκειται να γινουν πρωθυπουργοι , με συναισθηματικες εξαρσεις . Οι επενδυτες δεν εκδηλωνουν τα συναισθηματα τους, αλλα παντου – και καλως -ενδιαφερονται μονο για τα ΝΟΜΙΜΑ συμφεροντα τους. Φαντασθειτε τι λευκο καπνο θα εκπεμπουν το ΜΕΓΑ και το ΕΘΝΟΣ υπερ της σημερινης συγκυβερνησεως και τι μαυριλα κατα της συνολικως αντικυβερνητικης αντιπολιτευσεως και κυριως της Αξιωματικης, κατα πως γινοταν στην 9ετια της Μητσοτακικης προεδριας της Ν.Δ ( 1984-1993) απο τον γεραρο πατερα του σημερινου Προεδρου της Ν.Δ, που για να γλυτωσει θα πρεπει να αλλαξει το ονομα του. Υπαρχει βλεπετε η ρετσινια-γκαντεμια απο το 1965. Επισημαινω, παντως ως ελευθεροφρων πολιτης ,οτι καλα θα ηταν να μη διχαζομεστε ως Ελληνες και απο τους νυν ,η, υποψηφιους επενδυτες. Μας φθανουν οι κομματικες και οι ποδοσφαιρικες διαφοροποιησεις.

 2. “Τάσσεται 100% στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντας τους Έλληνες, «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

  -Τον παραλληλίζει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την Παρασκευή, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει”

  Θα ήθελα ένα σχόλιο από τον κ. Παντελή Σαββίδη.

 3. Δεν συμφωνώ κ. Επισκέπτη. Η άποψή μου για τον κ. Τσίπρα και την ομάδα του έχει κατατεθεί επανειλημμένως. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο δεν νομίζω πως ήταν υπεύθυνος ο Ιβάν Σαββίδης.Τα έγραψε καλά κάποιος συνομιλητής σε άλλο σημείο. Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε λύση σε ένα αδιέξοδο του κ. Σαμαρά. Η ΣΕΚΑΠ σήμερα θα ήταν σε τουρκικά χέρια. Ξέρετε τι θα σήμαινε αυτό; Μπορεί να έδιναν πολύ εύκολα τα εκατομμύρια που ζητά το κράτος αλλά η ζημιά θα ήταν τεράστια. Πολύ φοβάμαι πως με τη λογική που επικρατεί το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί. Πρέπει να προσεγγίζουμε διαφορετικά το θέμα της επιχειρηματικότητας στην Θράκη απο οπουδήποτε αλλού. Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, τα πράγματα είναι δύσκολα.

  • Αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ, ως Θρακιωτης, συμφωνω απολυτως ,οτι πρεπει να προσεγγισουμε διαφορετικα το θεμα της επιχειρηματικοτητας στην Θρακη , απο οπουδηποτε αλλου, γιατι οντως τα πραγματα ειναι δυσκολα , αλλα πρεπει και να ”δωροδοκουμε” τους επιχειρηματιες για να σκεφτονται και να ενεργοποιουνται πατριωτικα ,για την Θρακη και ολη την Βορειο Ελλαδα και τα νησια του Αιγαιου, οπως στην περιπτωση αυτη;;; Και γιατι μετα 4ετιαν ;;; Και γιατι αυτο δεν ειχε περιληφθει στην αρχικη συμφωνια εξαγορας της ΣΕΚΑΠ, επι κυβερνησεως Σαμαρα ,που τον επικαλειται ο κ. Σαββιδης;;;. Ποσοι συνελληνες γνωριζουν ,ποτε και τι επραξαν για αυτην την Θρακη ,κυριως, ο γνωστος επιχειρηματιας κ. Προδρομος Εμφιετζογλου- και ποσοι αλλοι επιχειρηματιες- και οτι γιαυτην την Θρακη μας απο το 1975 εγιναν ειδικα προγραμματα για επιχειρησεις -που την ”κοπανισαν”στις 10ετιες 1980-90- και οτι απο το 1992 υπαρχει ομοφωνη αποφαση της Βουλης , για την ειδικη μεταχειριση της ,η, οτι , απο 2ετιας, εκπροσωπειται κυριως απο μουσουλμανους βουλευτες, γιατι αυτους προεβαλε ο Συριζα;;;. Ελπιζω τελικως ,να συστησετε ως πατριωτης Ποντιος στον μη Ελλαδιτη Ποντιο κ. Σαββιδη να ανασκευασει το ταχυτερον δυνατον τα οσα υπεστηριξε στην απιθανη και ατυχη αυτη συνεντευξη του , γιατι ηλθε για να μεινει στην Ελλαδα μας , γιαυτο και δεν πρεπει ,τοσο πολυ ,να προσεγγιζει τις εναλλασσομενες και μεταλλασσομενες , οπως ο κ. ΣΥΡΙΖΟΤΣΙΠΡΑΣ, εξουσιες. Ας παραμεινει οικουμενικος Ελληνας και ας αποφευγει την συγκριση του κ. Τσιπρα με τον κ. Καραμανλη, τον πρωτοπορο της παγιωσεως των Ελληνορωσικων σχεσεων ,επι Πουτιν ,γεγονος που συνεβαλε και στην απωλεια της πρωθυπουργιας του , το 2009 . Παντα τα ανομοια δεν συγκρινονται και εδω περισσοτερο , γιατι οι δυο -Πουτιν και Καραμανλης- ειναι βαθεια θρησκευομενοι, ενω ο κ.Τσιπρας , ειναι και το υπερηφανευεται οτι ειναι αθεος, παρ’οτι πρωθυπουργευει στην- βασει και Συνταγματικης επιταγης- ορθοδοξου χριστριανικης Ελλαδος. Σημεια των καιρων και τι καιρων.

  • Κύριε Σαββίδη,

   Τέτοιο ξετσίπωτο γλείψιμο, επειδή τού χάρισαν ένα χρέος, δεν έχει ξαναγίνει. Καλά κάνετε και διαφωνείτε και το περίμενα από έναν σοβαρό άνθρωπο, όπως εσείς.

   Όσον αφορά στην ΣΕΚΑΠ, καλά τα είχατε γράψει και, όπως είδατε, συμφώνησα μαζί σας.

 4. Είχα την χαρά να δεχθώ τον , τότε, ΓΔ της ΣΕΚΑΠ και την ομάδα πωλήσεων υπηρεσιών που είχαν στήσει. Πουλούσαν τυπωμένα κουτιά , κάτι που έκαναν και για τον εαυτό τους , την ΣΕΚΑΠ.
  Μου έκανε εντύπωση η προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να φέρουν αποτέλεσμα για την εταιρεία τους.
  Το ότι τέτοιες συνεταιριστικές εταιρείες δεν μπορούν να σταθούν είναι μέγιστη ζημιά.
  Η μόνη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας είναι οι συνεταιρισμοί και όχι μόνον για τα αγροτικά που συνηθίσαμε.
  Από την άλλη έλληνας και συν…εταιρισμένος δεν γίνεται.

  • Συγγνωμη που εχουμε την φυσιολογικη περιεργεια ,να μαθουμε -υπο ποιαν ιδιοτητα σας και ποτε- ειχατε δεχθει και θαυμασατε για το εργο του στην ΣΕΚΑΠ , τον γενικο διευθυντη της, χωρις να ενδιαφερθειτε για την βεβαια καταληξη της πωλησεως της και οσο-οσο μαλιστα, με γονυκλινεις παρακλησεις προς τον κ. ΙΒΑΝ , οπως ολοι οι υπερχρεωμενοι συνεταιρισμοι, μια και καταληγετε στον γενικο αφορισμο σας οτι ”ελληνας και συν…εταιρισμενος δεν γινεται”, ενω γινοταν με σπουδαιες αποδοσεις και κοινωνικο εργο στους γεωργους-κυριως-( βιωσαμε την κατασταση), προτου κομματικοποιηθουν και αλωθουν απο τις Πασοκοδημοκρατικες δυναμεις απο τον δηλη χρονολογια 1981. Αχ αυτη η γκλιτσα του τσομπανη…

   • Είσαι κουτσομπόλης κ ΣΑΝ.
    Πάντως πολιτικός δεν ήμουν ούτε σε δημόσια υπηρεσία εργάσθηκα.

    • Εσεις κ. Χριστε, φανερωσατε την σημαντικη θεση σας-κρατηστε το μυστικο σας-, η οποια παντως ηταν ανωτερη του κ. γενικου δ/ντου της ΣΕΚΑΠ , αφου τον ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ και μετα χαρας -οι λεξεις ειναι σημειολογικες- και η οποια θεση σας ,δια της εις ατοπον απαγωγης-διδαχθηκαμε και Λογικη και Γεωμετρια στα Γυμνασια της μεταπολεμικης Δεξιας και του Κεντρου- ευκολως διαπιστωνεται , αλλα θα διακοψω το ”κουτσομπολιο”, που , παντως,εσεις το θελησατε.

     • Αναφέρθηκα σ ένα περιστατικό χωρίς να δίνω βάρος στην χρήση των λέξεων , γνωστό πρόβλημα μου στους παλιούς εδώ.

  • “Η μόνη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας είναι οι συνεταιρισμοί και όχι μόνον για τα αγροτικά που συνηθίσαμε”

   Έχομε πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μας για τούς συνεταιρισμούς, στους οποίους διορίζονται υπεράριθμοι αργόμισθοι συγγενείς των αγροτοπατέρων. Όλοι έχουν πέσει έξω και την ζημιά την έχει πληρώσει και την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Οι συνεταιρισμοί είναι μία από τις αιτίες που χρεοκόπησε η Ελλάδα, διότι, μετά την μεταπολίτευση, ο Καραμανλής τούς παρέδωσε τα πάντα, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλο πάρτυ με τα δικά μας λεφτά.

   • Ως φιλιστωρ και βιωσας την μεταπολιτευση, σας παρακαλω να ξαναδειτε οτι τους γεωργικους συνεταιρισμους που μετωνομασθηκαν σε αγροτικους- τιμημενη αγροτια γαρ- τους παρεδωσε στην κομματικοποιηση -ενω πρωτα το εκλογικο ψηφοδελτιο ηταν ενιαιο- το 1984 , ο τοτε υπουργος Γεωργιας και μετεπειτα πρωθυπουργος για μια 8ετια κ. Σημιτης, αιτια, για την οποιαν ,η τοτε Ν.Δ του αειμνηστου Αβερωφ με σκιωδη υπουργο Γεωργιας τον κ. Παναγιωτη Χατζηνικολαου, τον πατερα του γνωστου δημοσιογραφου,”κατεβασε” για πρωτη και τελευταια φορα ΜΟΝΗ της τρακτερ στους δρομους, ενω οι Πασοκοδημοκρατικες δυναμεις , που ψηφισαν τον νομο εκεινο ,τους αντιμετωπιζαν παντου σαν τους σημερινους χρυσαυγιτες. Ας καθυστερησουμε-οσο γινεται- να παθουμε πολιτικη αμνησια ,η οποια σε καμια περιπτωση δεν ωφελει.

    • Καμμία σχέση με το σχόλιό μου. Ο Καραμανλής παρέδωσε στους συνεταιρισμούς την διαχείριση αγροτικών προϊόντων (καμμία σχέση με κομματικά ψηφοδέλτια), όπως και στους εργατοπατέρες τα σωματεία.

     • Γιατι επιμενετε ανιστορητα και αντικαραμανλικα . Την διαχειριση στους συνεταιρισμους-αγροτικους συλλογους την παρεδωσε αυτος που ηθελε να παταξει τους μεσαζοντες και επρεσβευε την αυτοδοιαχειριση του τριτου δρομου για τον σοσιαλισμο. Μη αυτοαποκαλυπτεστε οτι υπηρξατε οπαδος αυτου του τριτοδρομικου σοσιαλισμου, στον οποιον κατεληξαν ως κολυμβηθρα του Σιλωαμ αρκετοι πρωην υποστηρικτες της στρατιωτικης 7ετιας,-παρα την αντεθνικη καταληξη του Κυπριακου-, που και αυτοι -ισως με καποιοο δικηο -παραμενουν αντικαραμανλικοι . Ουδεις αλαθητος ,αλλα φιλε ,ειναι ο πατριωτης πολιτικος με τα λιγωτερα πολιτικα λαθη στην 40ετια, που ηταν στο προσκηνιο. Σας παρακαλω να μη υπαρξει συνεχεια, για τον καλυτερο -ψηφισθηκε- πολιτικο της Ελλαδος μας του 20ου αιωνος. Απολογουμαι αν σε σας στενοχωρεσα.

     • Εσένα το “αντικαραμανλικά” σε μάρανε. Επιμένω, διότι το επάγγελμά μου τότε είχε να κάνει με αγροτικά προϊόντα και είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι την κατάσταση.
      Τα υπόλοιπα είναι σκέτες φλυαρίες, άνευ ουσίας.

     • Επισκέπτη το ότι εμείς διαλύουμε ότι παράγει είναι ένα θέμα. Το ότι οι συνεταιρισμοί είναι η φυσική μας οργάνωση ,μικρή αγορά – μικρές εταιρείες – ανεπάρκεια κεφαλαίων, είναι άλλο θέμα.
      Η κομματικοποίηση , όχι η πολιτικοποίηση , είναι το πρόβλημα μαζί με την ανοργανωσιάμας .

 5. Κύριε ΣΑΝ δείξατε να μην γνωρίζετε το θέμα όταν έγραψα πως είναι παγκοίνως γνωστό. Το θέμα των χρημάτων που απαιτεί το ελληνικό δημόσιο είναι υπόθεση ενός έτους. Όταν έγινε γνωστό έψαξα τι συνέβη. Εκείνο που πληροφορήθηκα ήταν πως ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε απο τη Σαμαρά να του πει ένα τίμημα που να τα περιλαμβάνει όλα. Και έτσι έγινε η συμφωνία. έμαθα επίσης, πως το λαθρεμπόριο δεν το έκανε ο Ιβάν αλλά η προηγούμενη διοίκηση. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικά και δεν θέλω να τα σχολιάσω. Βαριέμαι την πολιτική και τους πολιτικούς. Με ενοχλεί, όμως, η αφερεγγυότητα του λόγου των κρατικών αξιωματούχων. Τα προβλήματα δεν τελείωσαν. Τώρα κορυφώνονται. Αύριο, σε κάποια δύσκολη στιγμή ποιός θα τους έχει εμπιστοσύνη;

  • Σας ευχαριστω για την διεκρινιστικη και σοβαρη σας-ιδαιτερα με τις δυο τελευταιες σειρες -απαντηση σας, αλλα να… στην επισημη συμφωνια εξαγορας της ΣΕΚΑΠ δεν ρωτας κ. ΙΒΑΝ τον κ. Σαμαρα και καθε αλλον κυριον πωλητη για το συνολικο τιμημα, αλλα το περιλαμβανεις στην τελικη γραπτη συμφωνια ,πριν την υπογραψεις, αλλοιως ολοι – σχετικοι και ασχετοι -, θα σου πουν το γνωστο ”ας προσεχες που εβαλες την υπογραφη σου και μπορει να σου θυμισουν και το υπολοιπο της λαικης ρησεως. Θα μπορουσε να μιμηθει και ο κ. ΙΒΑΝ και ο οποιοσδηποτε αλλος τον κ. Χρυσοχοιδη, που παραδεχθηκε δημοσιως οτι ψηφισε, χωρις να διαβασει ,- λογω αλλων ασχολιων του- το ΠΡΩΤΟ και φαρμακερο μνημονιο το 2010, τετοια παλι εποχη, γιαυτο και- κατα την γνωμη μου-επιβαλλεται να ”τα βρει” και συντομως με την Ν.Δημοκρατια ο κ.Σαββιδης. Υπαρχουν και τα ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ , που τα δεχεται και κυριως τα εφαρμοζει -και καλως – ο πολυαυταπατημενος σημερινος πρωθυπουργος μας.Καλο μηνα.

 6. Καλότυχοι οι νεκροί, που λησμονάνε
  την πίκρια της ζωής. Όντας βυθίσει
  ο ήλιος και το σούρουπο* ακλουθήσει,
  μην τους κλαις, ο καημός σου όσος και να ‘ναι!

  Τέτοιαν ώρα οι ψυχές διψούν και πάνε
  στης Λησμονιάς την κρουσταλλένια βρύση·
  μα βούρκος* το νεράκι θα μαυρίσει,
  α στάξει γι’ αυτές δάκρυ, όθε αγαπάνε.

  Κι αν πιουν θολό νερό, ξαναθυμούνται,
  διαβαίνοντας λιβάδι’ απ’ ασφοδίλι*,
  πόνους παλιούς, που μέσα τους κοιμούνται.

  Α δεν μπορείς παρά να κλαις το δείλι*,
  τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν·
  θέλουν – μα δε βολεί* να λησμονήσουν.

  Βέβαια η εκκλησία μας ψάλει το Χριστός Ανέστη.

  Όπως κι αν είναι , συναισθηματικά ή οντολογικά , μάμα ευχαριστώ.

  • Σας ευχαριτουμε-εγω παντως ευχαριστω- για το ποιημα , αγαπητε κ . Χριστε-δεν μου παει να γραψω το Χρηστε-, απο την αναλυση του οποιου-καναμε και αναλυσεις εμεις οι παλαοι στα σχολεια της Δεξιας-προκυποτει οτι ειναι σωστικη η ληθη της πικρας , αλλα προυποθετει να δεχθουν την ευθυνη τους οσοι επικραναν και να ζητησουν συγγνωμη , για να εχουν και την ληθη και κυριως την συγχωρεση, που ως θεολογος την κατανοειτε καλυτερα. Βλεπετε εσεις αυτους που μας πικραναν ως Πατριδα και ως Ελληνες απο το 1946-49 και απο το 1981 μεχρι σημερα με λιγες εξαιρεσεις να ζητησουν συγγνωμη, η, απο τους ηγετες τους μεχρι τον τελευταιου ομοφρονος τους πολιτη – συν γυναιξι και τεκνοις- να γιορταζουν και να μη ξεχνουν τις καταστροφικες ενεργειες τους ,που φυσικο ειναι να προκαλουν και απο την ασιγαστη μνημη τους και απο τα θλιβερα αποτελεσματα σε συνελληνες και την Ελλαδα μας. Μηπως να στελενετε αυτο το ποιημα και αλλα-που σιγουρα υπαρχουν- σε οσους γιορταζουν τις νικες του λαου μεχρι σημερα., για να ψαλλουμε ολοι μαζι το Χριστος Ανεστη;;;. Στην αλλη πλευρα ,παντως , απο το 1981, απαγορευτηκε -το συνηθισε και αυτη (ειναι και μεγαλοψυχη)να γιορταζει τις αποκληθεισες γιορτες μισους, κατα τις οποιες αναβε και κανενα κερακι στους τοπους θυσιας των υπερ της Πατριδος πεσοντων τεκνων της.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα