ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Είναι αρκετό το διάστημα που πέρασε, απο τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ένα review, όπως λένε και οι proho, της κυβερνητικής πορείας ως σήμερα. Ο χρόνος έχει άλλο νόημα σήμερα και περνά γρηγορότερα. Συνεπώς, το κατευθυνόμενο επιχείρημα “τι περιμένετε, στους έξη μήνες η κυβέρνηση να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα”, δεν ισχύει.
Ναι, αυτό περιμένουμε. Διότι εμείς υφιστάμεθα χρόνια τα προβλήματα και περιμένουμε απο τα κόμματα που αναλαμβάνουν κυβερνητικά καθήκοντα να έχουν έτοιμα προγράμματα. Αν δεν έχουν ας καθίσουν στο σπίτι τους. Τέρμα οι ασυλίες.
Ούτε η “Νέα Δημοκρατία” είναι χθεσινό κόμμα, χωρίς συνέχεια. Έχει και παρελθόν και στελέχη. Σε αντίθεση με το Συριζα που τα έψαχνε όλα. Οι ρίζες της Νέας Δημοκρατίας δεν ανάγονται καν στο 1974 αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα οικονομικά, με τους μπαχαλάκηδες και, λίγο, στα ΑΕΙ η κυβέρνηση δεν τα πήγε άσχημα, αν και το οικονομικό στοίχημα εκκρεμεί. Προσωπικά συμφωνώ με τον προσανατολισμό που έχει δώσει στην οικονομία.
Απο εκεί και πέρα η κυβέρνηση:
-Διακρίνεται απο έναν ηλικιακό ρατσισμό.Έχει ικανά στελέχη με εμπειρία τα οποία, επειδή πέρασαν ένα χρονικό όριο ζωής (το οποίο έβαλε ποιός;) αποκλείονται απο κυβερνητικά καθήκοντα.
Ακόμη, είναι ανεπίτρεπτο για σύγχρονο, πολυσυλλεκτικό κόμμα. -γιατί η ΝΔ, όπως όλα τα κόμματα εξουσίας, είναι πολυσυλλεκτική- να ακολουθεί η ηγεσία του μια πολιτική εξαίρεσης δικών της κομματικών στελεχών που αποκλίνουν απο τον στενό πυρήνα της. Το ψυχολογικό άλλοθι της πατρικής εμπειρίας δεν μπορεί να καθοδηγεί σύγχρονες πολιτικές. Η πολιτική δεν είναι χώρος για μαθητευόμενους μάγους. Χρειάζεται και πείρα για την άσκησή της. Χρειάζεται, βεβαίως, να είναι κάποιος καλός γνώστης του αντικειμένου, χρειάζεται ο τεχνοκρατισμός αλλά χρειάζεται και ένα πολιτικό κριτήριο. Τέτοια στελέχη έχει η ΝΔ αλλά για λόγους που διαφαίνονται απο τα παραπάνω δεν τα αξιοποιεί.
-Δεύτερον: η κυβέρνηση στο υψηλότατο επίπεδο διακρίνεται απο έναν συγκεντρωτισμό. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ένα γραφείο υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους. Ακόμη και στους υπουργούς δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν αποφάσεις, αν δεν εγκριθούν απο το γραφείο αυτό; Είναι αυτό λειτουργία σύγχρονης κυβέρνησης;
-Τρίτον, υπάρχει μια αναποφασιστικότητα στη στελέχωση των κρατικών θεσμών και υπηρεσιών. Δεν υποστηρίζω πως κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να αλλάζει τους πάντες, ακόμη και τους επιτυχημένους, που όρισε η προηγούμενη. Αλλά κάθε κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Να επιλέξει ποιοί απο όσους κατέχουν θέσεις στον στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ικανοί και της κάνουν και ποιοί θα αντικατασταθούν. Και όσους αποφασίσει να τους αντικαταστήσει, να το κάνει. Η αβεβαιότητα δημιουργεί τελμάτωση. Και η κρατική μηχανή πρέπει να πάρει μπρός.
Τέταρτον, τα διεθνή δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Χρειάζεται συνεχής και λεπτομερής παρακολούθηση και διαμόρφωση μιας εξωτερικής πολιτικής που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα και τα συμφέροντα της χώρας και τους ελληνογενείς πληθυσμούς όπου υπάρχουν.
-Και πέμπτον, να διαμορφώσει μια μεταναστευτική πολιτική που θα βασίζεται στα παραδοσιακά γνωρίσματα και ευαισθησίες του ελληνικού λαού αλλά και θα διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα μετατραπεί σε μουσουλμανικό θύλακα.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ειναι αιωνοβιος η Ν.Δημοκρατια -με ριζες τις αρχες τοιυ 20ου αιωνος- γιατι το δενδρο της φυτευθηκε μετα το 1949 , οταν μαζι με τους εναπομειναντες Βενιζελικους Φιλελευθερους(γιατι οι περισσοτεροι ενταχθηκαν στο ΕΑΜ ) κατενικησαν την ανταρσια της Κομμουνιστικης Αριστερας και αυτη με ολους τους πρωην Εαμιτες την βαφτισε Δεξια ,περιλαμβανοντας και τον Πλαστηρα-τι Πλαστηρας ,τι Παπαγος-,ενω προπολεμικως ειχαμε Φιλελευθερους(αντιμοναρχικους) και Λαικους(μοναρχικους).
    Οποτε μολις εκλεισε τα 70 της χρονια η Ν.Δημοκρατια ,ενω το ΚΚΕ εκλεισε τα 100 του.
    Το παλαι ποτε μεγαλο ΠΑΣΟΚ ειναι απροσδιοριστου ηλικιας , γιατι ο Ανδρεας το ξεκινησε απο την επομενη της δολοφονιας του Καποδιστρια και δεν αφησε κανεναν απ’εξω ,ασχετως τι εψηφιζε στο παρελθον , αρκει να εγραφετο σε καποια Τοπικη Επιτροπη του ,που λειτουργουσε σαν κολυμβηθρα του Σιλωαμ ,γιαυτο και ειχε και εχει ”καθε καρυδιας ,καρυδι”.
    Δεν ειναι εκτος πραγματικοτητος αυτο που λεγεται επισημως και ανεπισημως οτι ακομη το Ελληνικο κρατος το διοικει το ΠΑΣΟΚ ,διοτι δεν συνταξιοδοτηθηκσν ακομη οσους διωρισε μεχρι το 2004 , πραγμα που επιβεβαιωνεταια απο την πλειοψηφια του σε ολες τις συνδικαλιστικες οργανωσεις των ευγνωμονων προς αυτο Δημοσιων και Δημοτικων υπαλληλων.
    Οσο για την”αιμοσταγη ,φασιστικη , ρατσιστικη κλπ”-οπως χαρακτηριζουν οι Πασοκαριστεροι την Ν.Δημοκρατια -αυτη κατα την κρατουσα αποψη ”τρωει τα παιδια της”, ισως επειδη δεν ”ζητιανευουν θεσεις”και ψηφιζουν , με κινητρα παρτριωτικα και οχι με οικονομικα , τα οποια ενσωματωνονται στο συνθημα ”οποιος δωσει τα περισσοτερα” ,κατι που αρχισε το 1981 και εμπεδωθηκε για τα καλα ,αφου και τωρα ο κ. Τσιπρας ψηφιστηκε απο το 31,5% των Ελληνων πολιτων , επειδη εταξε προεκλογικως της ”Παναγιας τα ματια”-που λεμε-, ασχετως αν ουτε το 20% συμφωνουσε με τη αδικαιολογητη Συμφωνια των Πρεσπων και επρεπε να του την χρεωσει.
    Οσο για την κυβερνηση του κ. Μητσοτακη -αν εχει αδιαταρακτη συνεχεια ,χωρις εξωτερικα γεγονοτα- εγκολπωνει ευκολως τους κεντρωους του Πασοκ , οι οποιοι θα αντισταθμισουν τυχον παλαιους και νεους ”Δεξιους”,που δεν θα την ξαναψηφισουν ,αρχιζει να μη υπερσπιζεται με παθος το επιτυχημενο παρελθον της , ιδιαιτερως μετα το 1974 και ιδιως την 5ετια 2004-2009 και εφοσον αυτο συνεχισθει σαυτην την 4ετια θα ”κατατροπωσει” τον κ.ΤσιπροΣυριζα ,-που θα μεινει με τους προ της οικονομικης κρισεως Αριστερους του – οποτε ανετως θα εξασφαλισει και δευτερη 4ετια .
    Αποδεικνυεται καθημερινως ,ιδιαιτερα με την αποδοχη του αντικαπνιστικου νόμου και των αστυνομικων επεμβασεων οτι, οι Ελληνες ειναι ωριμοτατοι για αλλαγες και ο Συριζα θα δινει μαχες χαρακωματων , εφοσον(οσον γινεται συντομωτερα) δεν ”Σημιτικοποιηθει”-οπως το ΠΑΣΟΚ-.
    Τα ΤΑΧΑριστερα κομματα δεν ”φτουρουν”πια στην Ευρωπη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα