Κρασιά: Ίσως η καλύτερη χρονιά τα τελευταία 20 χρόνια!  

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενημέρωση απο το “Κτήμα Γεροβασιλείου”
Η φετινή χρονιά κινήθηκε σε φυσιολογικούς χρόνους ωρίμασης. Χαρακτηρίστηκε από έναν κρύο χειμώνα, με μακρά περίοδο χιονιά, χωρίς όμως ακραίες θερμοκρασίες. Η έκπτυξη των οφθαλμών ξεκίνησε το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, όμως ακολούθησε περίοδος χαμηλών θερμοκρασιών για την εποχή, που οδήγησε στην καθυστέρηση του βλαστολογήματος για 10 ημέρες.

Στα μέσα του Μαΐου ξεκίνησε η άνθιση. Κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο σημειώθηκαν ελάχιστες βροχοπτώσεις και οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στις 10 Ιουλίου σημειώθηκε μία μεγάλη βροχόπτωση, που ευτυχώς δεν δημιούργησε προβλήματα στον αμπελώνα. Από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι και το τέλος του τρύγου δεν είχαμε καμία βροχόπτωση και η θερμοκρασία κυμάνθηκε γύρω στους 30-32 oC κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ γύρω στους 19-20 oC.

Ο τρύγος κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα. Ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου με το Chardonnay και ακολούθησαν το Sauvignon Blanc και το Viognier. Γύρω στα τέλη Αυγούστου τρυγήθηκε η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο. Παράλληλα, στις 16 Αυγούστου ξεκίνησε ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών και ολοκληρώθηκε με τις ελληνικές ποικιλίες (Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο) και τελευταίο το Ξινόμαυρο που τρυγήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Γενικά, οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον τρύγο ευνόησαν την φαινολική ωρίμαση με αποτέλεσμα, οι όψιμες ποικιλίες, όπως το Ξινόμαυρο, να ωριμάσουν υπό ιδανικές συνθήκες.

Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική. Σημειώθηκε μικρή αύξηση στα λευκά και μικρή μείωση στα ερυθρά σε σχέση με πέρσι, και έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα, με πολύ καλές συνθήκες βλάστησης και ωρίμασης. Τα λευκά κρασιά του Κτήματος εμφανίζουν πλούσια ποικιλιακά αρώματα, γεμάτη γεύση και εξαιρετικές οξύτητες, ενώ τα ερυθρά εξαιρετική φαινολική ωρίμαση, συμπύκνωση σε ποικιλιακά αρώματα και πολύ καλή δομή.

Ίσως η καλύτερη χρονιά τα τελευταία 20 χρόνια!

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα