Κρίσιμα ερωτήματα… Ύποπτες πρακτικές…

2/10/20 | 2 | 3 | 286 εμφανίσεις

γράφει ο Γ. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΣ

Απορία πρώτη
Σύμπτωση που ανακοινώθηκε από το ΝΑΤΟ η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας περί «μηχανισμού αποκλιμάκωσης» την ίδια μέρα με την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.; Ή μήπως για να την επικαλεστεί η Γερμανία και να μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας;

Απορία δεύτερη:
Τι ακριβώς περιλαμβάνει εκείνη η περιβόητη Συμφωνία και πρακτικά τι σημαίνει «μηχανισμός αποκλιμάκωσης»; Θα μάθουμε ποτέ; Καθότι ακούγονται διάφορα «παλαβά», που τα μισά αν ισχύουν, είναι να τους παίρνουμε με τις πέτρες.

Απορία τρίτη:
Σύμπτωση που ακριβώς την ίδια μέρα πρωτοκολλήθηκε στον ΟΗΕ ο τουρκολιβυκό σύμφωνο για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών;

Απορία τέταρτη:
Ποιος αξιωματούχος του ΟΗΕ προέβη σε πρωτοκόλληση του σχετικού μνημονίου; Ποια η καταγωγή του και ποιο κράτος εκπροσωπεί; Θα το μάθουμε ποτέ; Καθότι ο ΟΗΕ δεν είναι κάποιος απρόσωπος Οργανισμός. Τα κράτη της υφηλίου είναι που εκπροσωπούνται εκεί μέσα. Επαναλαμβάνω την ερώτηση λοιπόν: Ποίου κράτους εκπρόσωπος είναι αυτός που πρωτοκόλλησε ένα παράνομο και καθόλα άκυρο μνημόνιο, το οποίο μάλιστα δεν έχει κυρωθεί ούτε καν από την λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων;

Απορία πέμπτη:
Εδώ και μερικές ημέρες διακινείται ευρέως στο Viber ένα ύποπτο κείμενο, το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από στρατιωτικό. Το κείμενο αυτό λέει πως υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για επικείμενο γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα, λόγω κορωνοϊού. 5 Οκτωβρίου lockdown στην Αθήνα, 12 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και 19 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, μέχρι τις 10 Απριλίου του 2021. Ίσως βγάλουν και τον στρατό στους δρόμους, λέει το διακινούμενο μήνυμα. Για να καταλήξει σε μια ευχή, να τους χαλάσει τα σχέδια ο Ερντογάν και να μας σώσει.

Το σχετικό κείμενο το βλέπω να αναπαράγεται σήμερα στο facebook από πολλούς «πατριώτες» υποτίθεται. Τόσο «πατριώτες», που εύχονται σε πολεμική παρέμβαση του Ερντογάν, για να μας… σώσει. Από ποιους άραγε;

Για να καταλάβετε πόσο βαθιά έφτασε η σαπίλα. Μια σατανική συμπαιγνία εχθρών και «φίλων» (ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΟΗΕ), προκειμένου να πλήξουν την Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο αυτό! Έφτασαν και να στρατολογήσουν ακόμα και τους αφελέστερους των αφελών και εντός συνόρων, προκειμένου να προωθήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους.

Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά όλοι οι οιωνοί είναι εις βάρος μας. Και το χειρότερο απ’ όλα, είναι που μας βρίσκουν βαθιά διχασμένους. Κατώτεροι των περιστάσεων όλοι μας! Από την κυβέρνηση, μέχρι την αντιπολίτευση, μέχρι και τα μικρότερα κόμματα, εντός και εκτός βουλής.

Αλλά και ο λαός, δυστυχώς, κατώτερος των περιστάσεων! Με μεγάλα τμήματά του να παίζουν, εν αγνοία τους –αλλά φανατικά- το παιχνίδι του εχθρού.

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Συγγραφέας βιβλίων ο Ελληνοκύπριος κ.Γεώργιος Ιεροδιάκονος και υποψήφιος βουλευτής του ΕΠΑΜ του κ.Καζάκη στις εκλογές του Σεπτ.2015 ,μπορεί άνετα να ερωτήσει και με mail τον ΟΗΕ για να πάρει απάντηση στην 4η απορία του .
  Μας ανησύχησε όμως για την δημοσιοποίηση στις Ανιχνέυσεις της 5ης απορίας για ένα κατά πάσα πιθανότητα fake news και για τον υπαινιγμό του ότι το viber ,με το ύποπτο αυτό κείμενο , φαίνεται ότι εγράφη από στρατιωτικό .
  Αξίζει να δώσουμε συνέχεια στην επιπόλαιη -το ολιγώτερο- ανάρτηση του κ.Ιεροδιακόνου ,ο οποίος εύχεται να βγει ψεύτης για όσα έγραψε για να μας ανυψωσει το ηθικό;;;.

  • 1.1
   Unknown says:

   Για να καταλάβουμε κι εμείς η ένστασή σας σε τι ακριβώς συνίσταται; Αμφισβητείτε το γεγονός; Έχετε συγκεκριμένη πληροφόρηση για τον συντάκτη του όντως υπόπτου κειμένου; Σας αφήνει αδιάφορο η ύπαρξη και η διακίνησή του; Ή μήπως τελικά θεωρείτε σημαντικότερο όλων την φτηνή σπέκουλα για την πολιτική διαδρομή του συντάκτη του άρθρου και αυτό το θεωρείτε συμβολή στον πολιτικό διάλογο. Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο συντάκτης του άρθρου έχει αποχωρήσει από το ΕΠΑΜ εδώ και τέσσερα χρόνια κοντά και με καθαρό κριτικό πολιτικό λόγο. Αν σας βρίσκεται λοιπόν κάτι σε πιο φρέσκο μπορεί και να έχει ενδιαφέρον να το διαβάσουμε. Αν δεν σας βρίσκεται, τότε τι ακριβώς σχολιάζετε κύριε; Εμείς δεν έχουμε καταλάβει. Εσείς;

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Σχολιάζω ότι αφού ο κ.συντάκτης δεν διεπίστωσε ποιος και γιατί διακινεί το ύποπτο κείμενο -υπαινίσσεται όμως στρατιωτικό (που μαζί με άλλους στρατολόγησαν οι Τούρκοι)- και αφού κήδεται των πατριωτών Ελλήνων-στην δύσκολη φάση που διανύουμε- ,δεν θα έπρεπε για λόγους καθαρά αντιπολιτευτικούς να το περιλάβει στην 5η απορία του. Έφθαναν οι άλλες.
  Συγγνώμη που ενοχλούμαι και δεν ”χαρίζομαι” στους ένθερμους πατριώτες που ά-κριτα και ά-λογα ”επικοινωνούν” στο διαδίκτυο ό,τι και από όποιον διακινείται.
  Ο καθαρός και κριτικός λόγος-υπολογίζω ότι συμφωνείτε και εσείς- δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικά αντικυβερνητικό ”παραλήρημα”,γιατί η Ελλάδα δεν είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις ,αλλά η Ιστορία της και οι Έλληνες, τους οποίους δεν τους ”νταουνιάρουμε” για κομματικά-και όχι μόνον- παιχνίδια.
  Έχουμε και την παροιμία που λέει ότι ”άμα κατηγορείς το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει”.
  Ελπίζω τώρα να με καταλάβατε. Καληνύχτα σας.

  • 2.1
   Unknown says:

   Αυτό που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης είναι την προσπάθειά σας να απαξιώσετε τον συντάκτη αποφεύγοντας όμως να μπείτε στην ουσία του άρθρου του. Κι εκεί που επιλέγετε να ασχοληθείτε με κάποια σχετική αναφορά του άρθρου, το κάνετε με τρόπο απαράδεκτο αφού επιμένετε να χρεώνετε στον συντάκτη του άρθρου, παραδοχές που συντηρούν οι διακινητές του ύποπτου κειμένου. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να διακρίνετε την διαφορά αλλά για κάποιον λόγο επιμένετε να προσαρμόζετε το άρθρο στο “επιχείρημά” σας, αντί να αναζητήσετε πειστικό επιχείρημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως σας βεβαιώ ότι τα κριτήριά μας για το περιεχόμενο ενός παραληρήματος είναι διαφορετικά. Κατά την γνώμη σας η κριτική στην κυβερνητική πολιτική συνιστά παραλήρημα, ενώ η γενικόλογη προσπάθεια αντίκρουσης της κριτικής με την προσφυγή σε αγοραίες μεθόδους προσωπικής απαξίωσης και με ανύπαρκτη πολιτική επιχειρηματολογία συνιστά υπεύθυνη στάση. Συμπαθάτε με αλλά δεν συμφωνούμε. Είναι πιο σύνθετο πράγμα η ενασχόληση με την πολιτική έστω και σε επίπεδο διαδικτυακού σχολίου. Καλημέρα σας…

   • 2.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Καλημέρα και σ’εσάς -ευγενικέ μου συσχολιαστά(είθε να είμασταν όλοι έτσι) ,που δεν απαιτώ να συμφωνήσουμε, αλλά ούτε εγώ θα σχολίαζα, τον κ.Ιεροδιακόνου ,αν δεν έγραφε και την 5η απορία του και τόσα πολλά γιαυτήν.
    Θεωρώ ότι το όποιο σχόλιο είναι ελεύθερο, αλλά η είδηση πρέπει να είναι ακριβής και σε κάθε περίπτωση δεν θα ήθελα τον αξιόλογο κ.Ιεροδιακόνου ”βαποράκι” διακινουμένων στο διαδίκτυο ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων .
    Να επαναλάβω και εγώ το δικό σας ”συμπαθάτε με αν κάνω λάθος”.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/10/20 | (1 σχόλια)
  Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας