Κρίση στο Αιγαίο σενάρια ανασχηματισμού στην Αθήνα και “αγωνίες” στο ΥΠΕΘΑ

24/10/20 | 3 | 0 | 221 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την ελληνο-τουρκική κρίση σε εξέλιξη στην Αθήνα ασχολούμαστε ξανά με τον ανασχηματισμό! Στα σενάρια για το νέο σήριαλ που έχει ξεκινήσει ,το ΥΠΕΘΑ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολλοί λένε πολλά για αλλαγές στην ηγεσία σε αντίθεση με τον προηγούμενο “ανασχηματισμό” που τελικά δεν έγινε…Τότε από νωρίς είχε γίνει σαφές ότι δεν υπήρχε θέμα αλλαγών.

Τα σενάρια για αλλαγές στο ΥΠΕΘΑ, “φούντωσαν” μετά από την επιλογή του πρωθυπουργού να δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, χωρίς να ΄ναι παρών ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιώτοπουλος. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που ρωτήθηκε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ,αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα, λέγοντας ότι “αν θες να κάνεις εγχείρηση καρδιάς καλείς τον καρδιοχειρουργό για να μάθεις τις λεπτομέρειες κι όχι τον ιδιοκτήτη της κλινικής που θα κάνεις την εγχείρηση”. Γι΄ αυτό κατά τον κ. Γεραπετρίτη ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Αρχηγούς μόνο για να τον ενημερώσουν για επιχειρησιακά θέματα σ’ ότι έχει να κάνει με τα επιχειρησιακά.

Να επισημάνουμε πάντως ότι χθες ακούσαμε και το ενδεχόμενο ο κ. Γεραπετρίτης να ΄ναι ένας από τους υποψήφιους ΥΕΘΑ σε περίπτωση ανασχηματισμού! Τις τελευταίες ημέρες είναι αλήθεια ότι έχει κάνει δηλώσεις για το θέμα των ελληνοτουρκικών ,όχι πάντα επιτυχημένες.

Σ’΄ ότι έχει να κάνει με τον ΥΦΕΘΑ; Συνεχίζει τις επισκέψεις σε μονάδες και σχηματισμούς. Όχι δεν βοηθούν σε τίποτα αυτές οι επισκέψεις αυτή τη περίοδο, μόνο αναστάτωση προκαλούν στο προσωπικό των μονάδων που βρίσκονται σε επιφυλακή από τον Ιούλιο. Τα σενάρια του ανασχηματισμού όμως φαίνεται ότι τις κάνουν απαραίτητες. Όχι για το προσωπικό αλλά για τον ΥΦΕΘΑ.

Σ’ αυτά να προσθέσουμε την ευθεία επικοινωνία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου και του Α/ΓΕΕΘΑ Κων.Φλώρου. Δίαυλος επικοινωνίας που όσο να ΄ναι προκαλεί ένα άγχος στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Τέλος το παζλ συμπληρώνει ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου για τον οποίο επίσης υπάρχουν σενάρια που τον θέλουν να γίνεται ΥΦΕΘΑ. Η θέση του ΓΓ ΥΠΕΘΑ στην οποία επέμεινε η ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση σε στρατιωτικούς κύκλους που θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει ΓΓ στο υπουργείο Άμυνας “πάνω” από τους Αρχηγούς.

Ελπίζουμε η σεναριολογία να τελειώσει γρήγορα, γιατί στο ΥΠΕΘΑ είναι αναγκαίο να “τρέξουν”. Ειδικά σ’ ότι έχει να κάνει με την κάλυψη άμεσων επιχειρησιακών-εξοπλιστικών αναγκών. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες διέρρευσε ότι στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών “σπεύδουν” στελέχη των ΕΔ που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για συγκεκριμένα προγράμματα που πρέπει να προχωρήσουν.

https://www.militaire.gr/krisi-sto-aigaio-senaria-anaschimatismoy-stin-athina-kai-quot-agonies-quot-sto-ypetha/

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ΟΤΑΝ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΥΠΕΚΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΤΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.
  ”ΕΓΡΑΨΕ” ΠΑΛΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ .
  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΙΑΝ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 14Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974 ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΙΔΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Β’ ΑΤΤΙΛΑ ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ”Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ” ,ΠΟΥ ΑΝ ΕΛΕΧΘΗ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ -ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

 2. 2
  mike iordanidis says:

  Κύριε Σ.Α.Ν η κομματική σας προσήλωση είναι μάλλον υποταγή οπότε τα σχόλια σας αποδυναμώνονται διότι κείνται μακράν της αληθείας και πραγματικότητας. Η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε τους αποκαλούμενους ινστρούκτορες που όμως δεν την βοήθησαν να …επιβιώσει.
  Να δικαιολογείτε την απουσία του υπεύθυνου Υπουργού Άμυνας από την συνάντηση που καθ’ υμάς στοχεύει σε πολεμική σύγκρουση ,που πολιτικά πλέον τον έχει απαξιώσει έναντι των Ελλήνων αλλά κυρίως έναντι του εχθρού ,για να δεί τα ..ματάκια της στρατιωτικής ηγεσίας ,ούτε οι Ολλανδοί δεν θα τολμούσαν να το πούν ως ανέκδοτο.
  Ως προς δε τον γηραιότερο Καραμανλή και την συνάντηση του με την τότε στρατιωτική ηγεσία και την επελθούσα εξέλιξη καλύτερα να το αφήσετε να …ξεχαστεί.
  Πάντως η έντεχνη επιμονή σας να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα του κόμματος σας είναι αξιαίπενη

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα δεν δικαιολογώ ,αλλά ούτε και θα σιωπώ για να είμαι με την ομογενοποιημένη άποψη των νεοελλήνων ,που παγιώθηκε από παληά στην ”Δημοκρατική” και όχι μόνον Παράταξη ,για να πληγεί η άλλη Παράταξη ,που έσωσε -η Ιστορία το έγραψε- την Ελλάδα από το 1940-49 και την ”εβαλε” στην Ευρώπη το 1979.
  Την επεξεργασμένη βάσει των γνώσεων και εμπειριών αλήθεια και πραγματικότητα υποστηρίζω και αυτή γίνεται παραδεκτή και από το θεοποιημένο μάνατζμεντ .
  Εσείς θέλατε να επιβεβαίωνα τον παραγκωνισμό του ΥΠΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλου για να ”κλονισθεί” βρε αδελφέ αυτή η ενότητα της κυβερνήσεως.
  Όσο για την συνάντηση του Καραμανλή με την τότε στρατιωτική ηγεσία τον Αύγουστο του 1974 ,μη ”κολλάτε” στην άποψη των ηττηθέντων στις μάχες στην Κύπρο ότι γιαυτήν την ήττα τους από της 20ης Ιουλίου ευθύνεται ο Καραμανλής και ο κάθε πρωθυπουργός .Κανένας δεν τους είπε να μη πολεμήσουν μέχρις εσχάτων .
  Ας θυμηθούμε πόσο σκληρά φέρθηκαν στους πολιτικούς οι ηττημένοι συνωμότες στην Μικρά Ασία το 1922.
  Ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με αυτά τα θέματα από πολλές πηγές.
  Καλό Σαββατοκύριακο

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (2 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας