Κοτζιάς: Απαιτείται σταθερότητα στους διεθνείς κανόνες και μεγάλος σεβασμός των συνόρων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι «όποιος επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδος -κάτι που ουδείς δικαιούται- και όποιος δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες E.E. – ΟΙΣ (Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας), σύμφωνα με τις οποίες η μία πλευρά δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της άλλης, θα αντιμετωπίσει συνέπειες σε τομείς των ευρωπαϊκών πολιτικών».

Ο Νίκος Κοτζιάς, πρόσθεσε ότι «η εποχή που κάποιες χώρες αδίκως καταδίκαζαν την Ελλάδα στηριζόμενες σε ψεύδη τρίτης χώρας, τελείωσε».

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σηφουνάκη για την Ίμβρο και την Τένεδο και αναφερόμενος στα διδάγματα που εξάγονται από την ιστορία των δύο νησιών είπε ότι «δεν γίνεται να μπορείς να πετύχεις μία διαπραγμάτευση όταν η άλλη πλευρά δεν έχει κόστος».

Παρέθεσε ως παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στον ΟΙΣ, λέγοντας: «Κάθε χρόνο πηγαίνει η Τουρκία και θέτει ζήτημα περί δήθεν καταπιεσμένης μειονότητας στη Θράκη και προσπαθεί να θέσει και θέμα στη Δωδεκάνησο, ισχυριζόμενη ότι και εκεί δήθεν υπάρχει μειονότητα. Και εμείς κάνουμε κρούσεις σε φιλικές προς εμάς χώρες που λένε ναι, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας μας ξεχνάνε».

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η συμπεριφορά αυτών των χωρών δεν μπορεί παρά να έχει κόστος και στις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υπάρχει ρητή συμφωνία που προβλέπει ότι ο ένας Οργανισμός δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του άλλου.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα