Κοσσυφοπέδιο: Σε δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα εμβάσματα των μεταναστών

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Σύμφωνα με το Γραφείο Πληροφοριών του Διεθνούς Αεροδρομίου  της Πρίστινα  «Αντέμ Γιασάρι», εντός δύο εβδομάδων πραγματοποιήθηκαν 525 πτήσεις με 86 χιλιάδες εισερχόμενους επιβάτες.

«Από την 1η έως τις 14 Ιουλίου, έχουμε εξυπηρετήσει 525 πτήσεις με 86.086 εισερχόμενους και 37.062 εξερχόμενους επιβάτες», ανέφερε το γραφείο στην Telegrafi.

Επίσης, η διασπορά εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης των οικογενειακών δαπανών στο Κοσσυφοπέδιο. Από τότε που κηρύχθηκε η ανεξαρτησία, τα εμβάσματά τους συνέχισαν να αυξάνονται.

Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι απεστάλησαν 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ εντός αυτής της περιόδου. Η μεγαλύτερη αξία εμβασμάτων είναι αυτή του 2020, όπου παρά την πανδημία COVID-19, η διασπορά έστειλε 1,18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής της διασποράς, ο αριθμός των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου που ζουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και αλλού στον κόσμο, οι οποίοι συμμετείχαν στην απογραφή είναι περίπου 350 χιλιάδες.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
19,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα