Κοσσυφοπέδιο: Δημιουργείται νέα νατοϊκή βάση σε υψόμετρο χιλίων μέτρων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάρτιος 27, 2021. 19:08. Ελλάδα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου θα χτίσουν μια νέα βάση σε έναν από τους ψηλότερους λόφους της βόρειας περιοχής του Κοσσυφοπεδίου , από τον οποίο είναι ορατοί  και οι τέσσερις δήμοi στο Βορρά όπου υπάρχει πλειοψηφία σερβικού πληθυσμού και δεκάδες χωριά, αναφέρει η ιστοσελίδα  του Κοσόβου ‘Reporteri’ σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος της νότιας Μιτρόβιτσα Αγκίμ Μπαχτίρι επιβεβαίωσε ότι η έκταση δόθηκε για στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με την πύλη της Πρίστινα, η έκταση βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Crnuša, ύψους 1.010 μέτρων και από την οποία μπορεί κανείς  να δεί τις πόλεις Βούτσιστριν, Βόρεια Μιτρόβιτσα, Ζβετσάν  και μέρος του Ζούμπιν Ποτόκ, καθώς και δεκάδες χωριά, και παραχωρήθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου στη Νότια Μιτρόβιτσα.

«Εκεί θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο στρατόπεδο, όπου θα τοποθετηθούν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται.

Η παραχώρηση της γης στο λόφο Crnuša για τη στρατιωτική βάση επιβεβαιώθηκε από τον δήμαρχο της Νότιας Μιτρόβιτα Αγκίμ Μπαχτίρι, ο οποίος διευκρίνισε στη σημερινή σύνοδο της Δημοτικής Συνέλευσης, ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την υπεράσπιση του Κοσσυφοπεδίου.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα