Κορωνοϊός: Δεν πρέπει να γίνει γρήγορα η κορύφωση της πανδημίας -Πώς το εξήγησε ο Τσιόδρας

1/4/20 | 0 | 0 | 300 εμφανίσεις

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ01|04|2020 | 07:41


Τους λόγους που δεν επιθυμεί γρήγορη κορύφωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εξήγησε ο κ. Τσιόδρας / Φωτογραφία: EUROKINISSI, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον τελευταίο απολογισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας στάθηκε και στο θέμα της «κορύφωσης» των κρουσμάτων.

Στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, περιμένουν να υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων και των θανάτων στα επόμενα 24ωρα, με τον κ. Τσιόδρα ωστόσο να τονίζει, πως έχει μεγάλη σημασία αυτό να μην γίνει στην Ελλάδα «βίαια», αλλά σε μία σταδιακή επιτάχυνση.

«Οι συνάδελφοί μου επιστήμονες από το κολέγιο Imperial του Λονδίνου, εκτιμούν πως πολλοί περισσότεροι θάνατοι θα αποφευχθούν εάν τα μέτρα παραμείνουν σε ισχύ και πως αυτή τη στιγμή είναι κριτικής σημασίας να παραμείνουν σε ισχύ και να καταγράψουμε προσεκτικά τους θανάτους και τις εξελίξεις στις στάσεις της επιδημίας τις επόμενες μέρες και εβδομάδες», είπε αρχικά αφού πρώτα ανακοίνωσε τον νέο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα και συνέχισε:

«Δεν θέλουμε το περίφημο peak, δηλαδή η κορυφή της επιδημίας να έρθει γρήγορα. Θα πρέπει, όσο το δυνατόν περισσότερο, ο ρυθμός αύξησης να είναι βραδύς ώστε να επιτυγχάνεται σταδιακά, σιγά-σιγά, ανοσία στον πληθυσμό και το σύστημα υγείας να μπορεί να αντεπεξέρχεται. Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει ως σήμερα σε ένα μήνα στους μισούς από τους θανάτους που καταγράψαμε από την γρίπη φέτος. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο επιθετικός, πόσο γρήγορα καταστρεπτικός μπορεί να γίνει ένας τέτοιος ιός και στην Πατρίδα μας. Αρκεί να κοιτάξουμε στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, τόνισε πως εύχεται τα όσα ακούει για απειθαρχία μερίδας των πολιτών που βγήκε στους δρόμους να «μην ισχύει» γιατί «αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα».

Τσιόδρας: Από 7 ως 43 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού
Ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά σε δημοσίευση που έκαναν συνάδελφοί του από 11 χώρες της Ευρώπης, σχετικά με το πόσα εκτιμάται πως είναι τα συνολικά κρούσματα, προσμετρώντας και αυτά που δεν έχουν εντοπιστεί. Τα νούμερα, πραγματικά τρομάζουν…

«Τα μέτρα που παίρνουν οι περισσότερες χώρες αποδίδουν σύμφωνα και με τις μαθηματικές εκτιμήσεις των συναδέλφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται με την πορεία των τοπικών επιδημιών. Αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται. Σε πρόσφατη δημοσίευση που αφορά 11 χώρες της Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο, υπολογίζεται πως έως και τις 28 Μαρτίου έχουν μολυνθεί μεταξύ 7 και 43 εκατομμύρια ανθρώπων. Τα δε μέτρα, εκτιμάται πως έχουν αποτρέψει μέχρι τις 31 Μαρτίου 59.000 θανάτους. Με ένα εύρος εκτίμησης που φτάνει μέχρι και τους 120.000 θανάτους».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-tsiodras-den-theloyme-grigori-koryfosi

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Θα γράψω ένα αναλυτικό κείμενο λίγο αργότερα για τη Συμφωνία αλλά επιγραμματικά θα ήθελα να κάνω δύο τρείς επισημάνσεις. -Για να πει κανείς αν ήταν μια επιτυχημένη συμφωνία ή όχι πρέπει να προσδιορίσει το στόχο της χώρας. 1.-Αν στόχος ήταν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας