ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Πολύ περισσότερα τα θύματα στην Κίνα από όσα αναφέρθηκαν.

31/3/20 | 0 | 0 | 302 εμφανίσεις

Οι Κινέζοι συνωστίζονται για να παραλάβουν τις τεφροδόχους των δικών τους, θυμάτων του κορωνοϊού.

Image d’illustration. Photo © CHINE NOUVELLE/SIPA

Χιλιάδες τεφροδόχοι που φτάνουν στα αποτεφρωτήρια υποδηλώνουν ότι η Κίνα έχει υποτιμήσει τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με το κορωνοϊό.

Υπήρξαν πολλοί περισσότεροι θάνατοι από τον κορωνοϊό από ό, τι αναφέρθηκαν στο Βουχάν; Οι ειδικοί λένε ότι η απάντηση είναι ναι. Ωστόσο, για δύο ημέρες, είναι οι εικόνες των αφίξεων χιλιάδων τεφροδόχων στα κρεματόρια της επαρχίας Χουμπέι που προκαλούν ερωτήματα, όπως επισημαίνει η Le Figaro. Καθώς τα μέτρα περιορισμού αίρονται σιγά-σιγά, οι κάτοικοι βιάζονται να ανακτήσουν την τέφρα των αγαπημένων τους. Και ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν μπροστά από τα επτά κτίρια  στο Βουχάν.

Τεφροδόχοι προς παράδοση στους συγγενείς των νεκρών του κορωνοϊού

Ένα πολύ σοβαρό κινεζικό μέσο, ​​το Caixin Global, για παράδειγμα, δημοσίευσε φωτογραφίες για την παράδοση 2.500 τεφροδόχων σε ένα αποτεφρωτήριο στην πόλη, ενώ 3.500 άλλες είναι στοιβαγμένες σε ένα ειδικό σαλόνι. Συνολικά, 35.000 έως 42.000 τεφροδόχοι ίσως θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το CNews, οι κάτοικοι εκτιμούν ότι έχουν πεθάνει πάνω από 26.000 άνθρωποι. Τα αριθμητικά στοιχεία είναι, επομένως, μακριά από τον επίσημο ισολογισμό που αναφέρει 3182 θανάτους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ειδικοί παντού δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτούς τους αριθμούς. Ο Γάλλος καθηγητής Patrick Berche, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Pasteur, δήλωσε στην Ευρώπη 1 ότι «είναι πολύ πιθανό η Κίνα να μείωσε τη θνησιμότητα», παρά τα μέτρα περιορισμού.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μέχρι και 100.000 νεκρούς. Είναι δύσκολο σήμερα να κάνουμε μια ακριβή μέτρηση, ειδικά καθώς η Κίνα δεν διαθέτει εξειδικευμένο ίδρυμα για να συγκρίνει τα δεδομένα των νοσοκομείων με τα πραγματικά.

Πηγή: https://www.valeursactuelles.com/monde/wuhan-le-nombre-durnes-funeraires-remet-en-cause-le-bilan-du-virus-117659Πηγή:

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 28.05.2020 Στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας οι Ελληνες ανέμεναν το «ξανθό γένος» που θα έσπευδε προς απελευθέρωσή μας. Κάποιοι βεβαίως αναμένουν ότι η Ε.Ε. θα παίξει τον ρόλο που δεν έπαιξε στο παρελθόν η τσαρική Ρωσία και ότι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο