Κορονοϊός: 314 νέοι θάνατοι (31.772 συνολικά!!) αλλά η κυβέρνηση «περί άλλων επισυνδέει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην ήδη μεγάλη και μακάβρια λίστα των θανάτων ασθενών με κορονοϊό (COVID – 19) προστέθηκαν 314 νέοι θάνατοι μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά στις 31.772 απώλειες. Ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, περί άλλων τυρβάζει και συγκεκριμένα, κατά τα φαινόμενα, το ενδιαφέρον των «αρίστων» και των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν επικεντρωμένο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία (βλ. ακρίβεια, κορονοϊό, κ.λπ.) αλλά στις… επισυνδέσεις.

Σύμφωνα με τη νεότερη επιδημιολογική έκθεση για την εβδομάδα από την 1η έως τις 7 Αυγούστου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), «την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 314 θάνατοι ασθενών COVID-19 (30 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -18% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 31.722 θάνατοι, όπου το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της «κρίσης του κορονοϊού», δεδομένου ότι χώρες με μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα έχουν πολύ λιγότερες απώλειες πολιτών τους.

Χιλιάδες νεκροί περισσότεροι από χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το παράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία έχει 17,44 εκατ. πληθυσμό. Μέχρι και τις 7 Αυγούστου, οι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό στη «χώρα της τουλίπας» ήταν 22.511. Στην Πορτογαλία, με ανάλογο πληθυσμό με αυτόν που έχει η Ελλάδα (10,31 εκατ. άτομα) οι θάνατοι ανέρχονται στους 24.664 και στην Αυστρία με 8,9 εκατ. πληθυσμό, οι απώλειες ασθενών με COVID – 19 έχουν φτάσει στις 19.215.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι η «μάχη» κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τις τεράστιες απώλειες, χάθηκε για μια σειρά εξόφθαλμων λαθών σε σχέση με την αντιμετώπιση των οποίων τίποτα δεν έγινε, ούτε και μέχρι σήμερα έχει γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τον «μονόδρομο» των εμβολίων αφήνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην τύχη του, μειώνοντας το προσωπικό με την απαγόρευση της εργασίας σε χιλιάδες ανεμβολίαστους μεν, απόλυτα χρήσιμους δε, υγειονομικούς και στερώντας από χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα να έχουν την περίθαλψη που θα έπρεπε.

Αντί να αφουγκράζονται τις κοινωνικές ανάγκες, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις οι «άριστοι» ασχολούνταν με «κοριούς» και επισυνδέσεις παρακολουθώντας πολιτικούς και πολίτες, με την περίπτωση της «παγίδευσης» του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, να φέρνει στην επιφάνεια μια ιστορία τόσο βορβορώδη, που μόνο με τις «ασπρόμαυρες» εποχές των δεκαετιών του 1960 και 1970 μπορεί να συγκριθεί, χωρίς φυσικά κανείς να ξεχνά όσα έγιναν την περίοδο 1990 – ’93

Κορονοϊός: 314 νέοι θάνατοι (31.772 συνολικά!!) αλλά η κυβέρνηση «περί άλλων επισυνδέει»

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα