Ελληνόκτητο πλοίο της εταιρεία Laskaridis Shipping πιάστηκε από τις ιταλικές αρχές στη Βενετία με κοκαϊνη 150 εκατομμυρίων ευρώ. Την είδηση μεταδίδει δημοσίευμα του TradeWinds .

Στο πλοίο Atlas με σημαία Λιβερίας εστάλησαν στη συνέχεια δύτες για να το επιθεωρήσουν. Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.Η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία αναφέρει ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού. Συνολικά βρέθηκαν 570 δέματα, βάρους 850 κιλών.

Το σκάφος υποβλήθηκε σε περαιτέρω έλεγχο χθες, Πέμπτη.

Κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Santos στη Βραζιλία στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Τα εμπορικά πλοία είναι συνήθως στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αλλά και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τα καρτέλ εν αγνοία πλοιοκτητών και ναυτικών.

Τον περασμένο μήνα, η Europol δήλωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες.

https://www.militaire.gr/kokaini-axias-150-ekatommyrion-eyro-vrethike-se-ellinoktito-ploio-stin-italia/