Κοινό «τουρκικό παρελθόν» έχουν οι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών Βρετανίας, ΗΠΑ, Γαλλίας

4/8/20 | 0 | 0 | 185 εμφανίσεις

Ρίτσαρντ Μουρ (α), Τζίνα Χάσπελ(κ), Μπερνάντ Εμί

Αύγουστος 2, 2020. 08:40

Οι υπηρεσίες πληροφοριών μεγάλων χωρών αναδεικνύουν  ότι έχουν στην κορυφή τους το ενδιαφέρον τους  για την Τουρκία.

Διπλωμάτες και άλλοι αξιωματούχοι που έχουν υπηρετήσει στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνουν επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας τους, γράφει τη τουρκική Αϊντινλίκ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των παγκόσμιων  δυνάμεων, όπως στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, έχουν υπηρετήσει στις διπλωματικές αποστολές της χώρας τους, στην Άγκυρα.

Ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Άγκυρα, Ρίτσαρντ Μουρ [Richard Moore] , ανέλαβε τη βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 , η οποία, λόγω της φήμης της,  αποτέλεσε αντικείμενο πολλών μυθιστορημάτων και ταινιών.

Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα  θεωρούνται ‘ενδιαφέρουσες’ πόλεις, πολλοί αξιωματικοί πληροφοριών ή διπλωμάτες που εργάζονται εδώ προάγονται και δίνουν ‘αέρα’ στη σταδιοδρομία τους.

Όπως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της CIA,  Τζίνα Χάσπελ [Gina Haspel], αλλά, και της γαλλικής «Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας» – DGSE με επικεφαλής τον Μπερνάντ Εμί [ Bernard Emie] έχουν περάσει από την Τουρκία.

Μάλιστα το κοινό χαρακτηριστικό των τριών επικεφαλής είναι η καλή γνώση της τουρκικής γλώσσας.

Aydinlik

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας