Κοινή δήλωση ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη του νέου επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

SafaAlharathy

Κοινή δήλωση των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβε την υποστήριξη του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα Abdoulaye Bathily καθώς αναλαμβάνει την εντολή του να ηγηθεί της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Παρασκευή ανέφερε ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των τεσσάρων χωρών της ΕΕ συναντήθηκαν την Πέμπτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να εξετάσουν τη συνεχιζόμενη κρίση στη Λιβύη.

«Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ με στόχο τη δημιουργία συνταγματικής βάσης που θα επιτρέψει ελεύθερες, δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές σε ολόκληρη τη Λιβύη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η δήλωση.

Η ομάδα τόνισε επίσης τη σημασία της διαφανούς διαχείρισης των εσόδων από το πετρέλαιο και τη συμφωνία για ένα ενιαίο διευθυντικό στέλεχος με εντολή επικεντρωμένη στην προετοιμασία για τις εκλογές.

Οι δυτικοί διπλωμάτες τόνισαν την απόρριψή τους για οποιαδήποτε χρήση βίας και επανέλαβαν την υποστήριξή τους για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός της 23ης Οκτωβρίου 2020.

libyaobserver.ly

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα