ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Μαζική δημοσιογραφική…επιστήμη!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η επικρατούσα αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αποτελεί μια επικίνδυνη παραποίηση της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Μια λάθος προσανατολισμένη κλιματική επιστήμη μεταβλήθηκε σε μαζική δημοσιογραφική ψευδοεπιστήμη. Με τη σειρά της, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος για μια σειρά  άσχετων δεινών».

Η δήλωση ανήκει στο φυσικό Τζον Κλάουζερ*, βραβείο Νόμπελ 2022, όταν στις 8 Μαΐου 2023 εκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής οργάνωσης Συμμαχία CO2, που αποτελείται κυρίως από επιστήμονες που αρνούνται την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στη Συμμαχία ανήκουν επίσης  ο θεωρητικός φυσικός Στίβεν Κούνιν και ο συγγραφέας Μάικλ Σέλλενμπεργκερ**.

«Δεν υπάρχει κλιματική κρίση », επιμένει ο Κλάουζερ. «Από την άλλη πλευρά , προσθέτει ο Κλάουζερ,  υπάρχει ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα: να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού». Ο επιστήμονας ολοκλήρωσε τη δήλωσή του σημειώνοντας ότι η τρέχουσα ενεργειακή κρίση «επιδεινώνεται άσκοπα από αυτό που, κατά την άποψή μου, είναι η ψευδοεπιστήμη του κλίματος.»

Τζον Κλάουζερ, Νόμπελ 2022: «Το βιοτικό επίπεδο μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού επιδεινώνεται από την ψευδοεπιστήμη του κλίματος»

*Ο Τζον Φράνσις Κλάουζερ (γεν. 1942) είναι Αμερικανός θεωρητικός και πειραματικός φυσικός, γνωστός για τη συμβολή του στη κβαντική μηχανική. Ο Κλάουζερ τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 2022 , από κοινού με τους Αλαν Ασπεκτ και Αντον Ζέιλινγκερ.

**Ο Mάικλ Σελενμπέργκερ (γεν. 1971) είναι Αμερικανός συγγραφέας, ενδιαφερόμενος για τη σύνδεση της πολιτικής με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Πιστεύω του ότι η προοδευτικότητα συνδέεται με την έλλειψη στέγης, τον εθισμό στα ναρκωτικά και τις ψυχικές ασθένειες.

Πηγή : Le Libre Penseur

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα