ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Πρωτοφανής απάτη στην Ιστορία της ανθρωπότητας

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

[Τα οικολογικά κόμματα ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι των πρόσφατων Ευρωεκλογών (Γαλλία 13,5%, Γερμανία 22% !). Και ενώ τα τελευταία υπολείμματα κομμουνιστών αποσύρονται οσονούπω από το ευρωπαϊκό έδαφος – Ελλάδα – μια καινούρια ουτοπία, ο οικολογισμός, φαίνεται να κερδίζει τις καρδιές και τα μυαλά των ευρωπαϊκών λαών. Υπάρχει το ενδεχόμενο και αυτό το όραμα να καταλήξει σε εφιάλτη; Αν ο άνθρωπος θεωρείται υπεύθυνος της επιδείνωσης του κλίματος, τότε αναγκαστικά  μέτρα βελτίωσής του θα συνεπάγονται περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας. Ως πού θα φτάσει αυτός; Αλλά και όπως επεσήμανε ο κοινωνιολόγος Ζαν-Πιέρ λε Γκοφ «η  οικολογία τρέφεται από τη φαντασίωση ενός κόσμου ενωμένου και ειρηνικού». Ομως την  ενοποίηση και την ειρήνευση του κόσμου μόνο μια παγκόσμια κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει manu militari. Αυτό ακριβώς πρότεινε πριν ένα μόλις μήνα και ο Πάπας: «Το κοινό καλό έχει γίνει παγκόσμιο και…είναι απαραίτητο να υπάρχει ειδική νομική αρχή – κομψή διατύπωση εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας – ικανή να διευκολύνει την εφαρμογή του. Σκεφτείτε τις μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής…» (https://www.doctrine-sociale-catholique.fr/textes-complementaires-du-magistere/292-discours-du-pape-francois-a-l-academie-pontificale-des-sciences-sociales). Μόνο που αυτή η αρχή δεν θα εξαρτάται από την ψήφο μας, τη δική μου και τη δική σας… Ε.Δ.Ν.]

του Thierry Godefridi.

Ποιος δεν συνάντησε επιστήμονα που να του πει “δεν θα πιστέψω στην υπερθέρμανση – αλλαγή, απορρύθμιση, κλπ. – του κλίματος, την ημέρα που θα διαβάσω ένα άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό που να δείχνει ότι δεν αντέχει σε κριτική ! “;

Η κλιματική κρίση είναι δόλωμα, το βιβλίο του Φρανσουά Ζερβαί, φυσικού και ειδικού επιμελητή* της έκθεσης AR5 της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Toυρ και πρώην διευθυντή ενός εργαστηρίου του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS), περιέχει δεκάδες αναφορές σε εργασίες, δηλώσεις, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, η συντακτική επιτροπή των οποίων αποτελείται από ειδικούς στο κλίμα επιστήμονες, που δείχνουν ότι η κλιματική προπαγάνδα είναι η πιο ξεδιάντροπη και πιο δαπανηρή απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Φρανσουά Ζερβαί

Το CO2, αυτός ο ρύπος, έχει κηρυχθεί ένοχος των χειρότερων δεινών της Γης: της εξαφάνισης των παγόβουνων (σε λίγα χρόνια – δεκαετίες, αιώνες ή χιλιετίες; – τι σημασία έχει!) – σύμφωνα με τις προβλέψεις που έκανε ο Αλ Γκορ 2008), της αύξησης της στάθμης της θάλασσας, των ξηρασιών, των πλημμυρών, των κυμάτων καύσωνα, των χιονοθυελλών, των σεισμών, των τσουνάμι, ορισμένων ασθενειών … Και τι δεν κάνει;

Πανικός για αύξηση 0,01% (!) CO2

Οντως, λέει ο Φρανσουά Ζερβαί, η καύση ορυκτών καυσίμων έχει οδηγήσει σε αύξηση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα από 0,03% σε 0,04% κατ’ όγκο [κατά 0,01% δηλαδή]. Με απλά λόγια “σε 10.000 μόρια ξηρού αέρα, υπάρχουν περίπου 7808 μόρια αζώτου, 2096 μόρια οξυγόνου, 92 άτομα αργού, σπάνιου αέριου και μόνο 4 μόρια διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η αύξηση από 3 σε 4 μόρια CO2 – ένα επιπλέον μόριο σε 10. 000 μόρια ξηρού αέρα ή 10. 500 μόρια υγρού αέρα – δικαιολογεί τέτοια ταραχή;

Εκτός από το γεγονός ότι η υποτιθέμενη βλαπτική επίδραση αυτού του επιπρόσθετου μορίου είναι δυσδιάκριτη, ο Φρανσουά Ζερβαί μας υπενθυμίζει ότι ο άνθρακας δεν είναι ρύπος, αντίθετα. Είναι αναντικατάστατο για τον οργανισμό μας, απαραίτητο για την πανίδα και τη χλωρίδα. Η καταπολέμηση αυτού του δωρεάν λιπάσματος για τη βλάστηση και τη θαλάσσια αλυσίδα θα ήταν επιζήμια για το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει σε αγροτικές ή παράκτιες περιοχές.

Από τα τέλη του περασμένου αιώνα, η υπερθέρμανση του κλίματος αποδεδειγμένα ήταν μικρότερη (μέχρι και δέκα φορές!) από αυτή που προέβλεπαν τα μοντέλα και πολλές παρατηρήσεις επισημαίνουν ότι ο Ήλιος ασκεί  πολύ πιο αποφασιστική επίδραση στις κλιματικές διακυμάνσεις από τον Άνθρωπο.

Σύμφωνα με μερικές μελέτες, ίσως ακόμα να βρισκόμαστε και στην παραμονή μιας περιόδου κλιματικής ψύξης. Όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι για να το φορολογήσουμε τόσο πολύ ώστε να αποφύγουμε μια κάποια υπερ- θέρμανση, αλλά αυτό πρέπει να μας ενθαρρύνει να διατηρήσουμε τις άφθονες χαμηλού κόστους πηγές ενέργειάς μας και να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στην αβεβαιότητα των ασταθούς παραγωγής πηγών, για να προστατευόμαστε από το κρύο, επειδή αυτό είναι πιο θανατηφόρο από τη θερμότητα. Ο Φρανσουά Ζερβαί σημειώνει: “Στην ιστορία του πλανήτη συγκεντρώσεις CO2 πολύ υψηλότερες από τις σημερινές δεν εμπόδισαν τους παγετώνες. ”

Πτώση θερμοκρασίας

Ο Aντέρο Oλίλα, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Aαλτο (Φινλανδία), κατόρθωσε να κατασκευάσει ένα μοντέλο για τη μεταβολή του κλίματος σε συνάρτηση με την ανθρωπογενή συμβολή, από την τελευταία Μικρή Παγετώδη Εποχή του 1630 μέχρι το 2015. Το μοντέλο δείχνει αυτή τη συμβολή στους 0.09 ° C, πολύ ακριβέστερα από τα μοντέλα που χρησιμοποιεί η IPCC. Λαμβάνοντας υπόψη μια αύξηση του CO2 στην ανώτερη ατμόσφαιρα στο μέσο όρο των παρατηρήσεων και των διαφορετικών σεναρίων της ηλιακής ακτινοβολίας, ο Φινλανδός καθηγητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε όλα τα σενάρια η θερμοκρασία του πλανήτη θα πέσει μερικά δέκατα του βαθμού από το 2020 !

 Η μελέτη αυτή, μία από τις πιο ολοκληρωμένες σχετικά με το μελλοντικό κλίμα του πλανήτη, δεν έχει τίποτε το ανησυχητικό. Ο Φρανσουά Ζερβαί καταλήγει, στο αξιόλογο για τη σαφήνειά του βιβλίο: “Προκαλεί φόβο ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα ενδιαφερθούν γι’ αυτή τη μελέτη. Θα φορολογήσουν τον Ήλιο, τους πλανήτες, τα σύννεφα; Σίγουρα, οι ηγέτες μας θα βρουν πιο βολικό και πιο αποδοτικό να συνεχίσουν να φορολογούν το διοξείδιο του άνθρακα.”

*Οι επιμελητές βλέπουν το κείμενο των συντακτών της Εκθεσης και κάνουν εγγράφως τις παρατηρήσεις τους. Αλλά είναι στην κρίση των συντακτών αν θα τις λάβουν υπόψιν.

Πηγή:https://www.contrepoints.org/2019/05/29/345562-lurgence-climatique-est-un-leurre-de-francois-gervais

 

«Πράσινος» καπιταλισμός, αποανάπτυξη (= φτώχεια)

ή «σοβιετική» οικονομία (= δικτατορία)  

Συνέντευξη με τον Benoit Rittaud*

Αυτό και αν είναι τύχη: ένα ανήλικο κοριτσάκι, η Γκρέτα Tούνμπεργκ (γεν. 2003)να έχει τη δυνατότητα να μιλάει στον ΟΗΕ – δίπλα της ο γ.γ. Αντόνιο Γκουτιέρες – στο Ευρωκοινοβούλιο, σε διεθνείς διασκέψεις για το κλίμα! Να είναι καλά όμως το πανίσχυρο «πράσινο» λόμπυ το οποίο – ελλείψει επιστημονικών επιχειρημάτων – την «υιοθέτησε». Ετσι εξηγείται και το γιατί είναι αδύνατο στους δημοσιογράφους να την αποσπάσουν από τους «προστάτες» της και να μιλήσουν μαζί της για το κλίμα…

 Atlantico: Καταγγέλλετε μια επιχείρηση πίσω από τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, είδος νέας ηγερίας κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αλλά για ποια δουλειά μιλούμε; Ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς;

Benoît Rittaud: Όπως πάντα, όταν υπάρχει ένα κοινωνικό κίνημα, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επωφεληθούν από το ρεύμα. Εδώ, στην περίπτωσή μας, είναι περιβαλλοντικές ομάδες, ιδεολόγοι, βιομήχανοι που επιθυμούν να προωθήσουν αυτό ή εκείνο το είδος ενέργειας στο οποίο είναι ενδιαφερόμενοι. Και έπειτα έχετε ένα ολόκληρο διανοητικό κίνημα που χρησιμοποιεί τον οικολογισμό ως μέσο κριτικής της δυτικής κοινωνίας και του οικονομικού μοντέλου της. Όλοι αυτοί ενώνονται, όχι απαραίτητα συνειδητά ή εναρμονισμένα, αλλά με πυρήνα το ζήτημα του κλίματος, κυρίως με τη Γκρέτα Τούνμπεργκ σε ρόλο νέας ηγερίας χάρις σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία πολύ αποτελεσματική.

Λέτε ότι επικρίνουν το οικονομικό μοντέλο μας. Θέλουν να μας επιβάλουν άλλο; Ποιο;

Τελικά, οι φορείς έχουν αποκλίνοντες στόχους ανάλογα με τα ιδιωτικά τους συμφέροντα. Ορισμένοι προωθούν τον πράσινο καπιταλισμό, άλλοι θέλουν αποανάπτυξη ή ένα σοβιετικό σύστημα ιδεολογικού σχεδιασμού. Συνεπώς, δεν υπάρχει σύμπνοια σχετικά με το πρακτέον, αλλά μια ενότητα στην επίκριση αυτού που πραγματοποιεί η νεωτερικότητα μας: τη δυτική ανάπτυξη, τη βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση, την ανάπτυξη του εμπορίου και των ανταλλαγών.

Τώρα, πιστεύουμε – οι κλιματορεαλιστές – ότι δεν υπάρχουν απολύτως αποδεικτικά στοιχεία ότι ο άνθρωπος είναι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη – την οποία δεν αρνούμαστε. Επίσης, δεν αποδείχθηκε πλήρως ότι κατευθυνόμαστε προς την καταστροφή και προς μια ανατρεπτική κλιματική περίοδο του πλανήτη. Και βέβαια έχουμε τυφώνες ή ξηρασίες, αλλά τίποτα πιο ανησυχητικό από ό, τι στο παρελθόν. Επιπλέον, είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι από ό, τι στο παρελθόν για να τα αντιμετωπίσουμε. Σε ένα κυκλώνα, προτιμάτε να είστε στη Φλόριντα παρά στις Φιλιππίνες! Και για πολύ απλούς λόγους: ορισμένες αναπτυγμένες χώρες μπορούν να αντιδράσουν καλύτερα.

H Γκρέτα Τούνμπεργκ απευθύνεται στο Ευρωκοινοβούλιο (16 Απρ. 2019) με λόγο και με δάκρυα: η εικόνα μετράει!. (Στις Βρυξέλλες δρουν 25.000 λομπίστες και διακινούν περισσότερα από 3 δις. ευρώ).Τα επικίνδυνα παιχνίδια των Οικολόγων με τη νεολαία φέρνουν στη μνήμη καθεστώτα αλήστου μνήμης του 20ού αιώνα.

Εν ολίγοις, αυτό που καταγγέλλετε μπορεί να συνοψιστεί στο ρόλο που διαδραματίζει ο Iνγκμαρ Ρέντζχογκ, ένας Σουηδός – ατσίδα στις δημόσιες σχέσεις, κατηγορούμενος από την Iζαμπέλ Aτάρ, σε ένα άρθρο στο Reporterre, (περισσότερα στο: ανιχνεύσεις, Σουηδία: πράσινος καπιταλισμός) ότι η εικόνα της χρησιμοποιείται για τη δική του επιχείρηση “πράσινης ανάπτυξης”;

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι η τέλεια επιτυχία όσον αφορά στην επικοινωνία! Ένα αποτελεσματικό σχόλιο, αλλά ιδιαίτερα επιθετικό με τα παιδιά που εκτίθενται ως σύμβολο της καθαρότητας. Βρήκαν έναν καλό πελάτη.

Οικολόγοι… επί χρήμασι!

Σχετικά με τον Iνγκμαρ Ρέντζχογκ, υπάρχουν αρκετοί ακτιβιστές – από τη δεκαετία του ’70 – οι οποίοι έχουν αφομοιώσει ένα συνεκτικό λόγο και μια συγκεκριμένη ιδεολογία και τους οποίους πλεύρισαν ορισμένοι χρηματοδότες. Μέχρι τότε, δεν είχαν καταφέρει ποτέ να προωθήσουν τις ιδέες τους πέρα από την θεωρητική επιτυχία, όπως συνέβαινε με τη Λέσχη της Ρώμης. Αυτό το περιθωριακό φαινόμενο έφτασε στο σημείο να κερδίσει την πολιτιστική μάχη – να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του Γκράμσι: αποτέλεσμα, δεν μπορούμε πλέον να πάμε εναντίον αυτής της κυρίαρχης σκέψης. Έχει παρατηρηθεί με τον Nαγκί [ηθοποιός και παραγωγός εκπομπών] που χαρακτήρισε εγκληματίες τους “κλιματοσκεπτικιστές”.

Αυτά τα παιδιά της Λέσχης της Ρώμης**, που σήμερα έχουν την τιμητική τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πολιτιστική σκηνή, που κερδοσκοπούν από το επιχειρείν στο κλίμα και τους οποίους καταγγέλλετε, ποιοι είναι αυτοί ακριβώς;

Στη Γαλλία, μπορούμε να αναφέρουμε τον Nίκολας Υλό***, του οποίου το ίδρυμα [Ίδρυμα για τη Φύση και τον Ανθρωπο] λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως από το κράτος. Σε ιδιωτικό επίπεδο, το ίδρυμα GoodPlanet του Γιαν-Αρτύς Μπερτράν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Aλ-Γκορ με τις ταινίες του να επιτίθενται στο διοξείδιο του άνθρακα. Τελικά, δεν είναι καθόλου επιλήψιμο να κάνεις αυτό. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για «φιλάνθρωπους» αλλά κυρίως για επιχειρηματίες που δουλεύουν το μαγαζί ακριβώς όπως ακριβώς οι πετρελαϊκές εταιρείες το δικό τους. Είναι υποκριτικό όταν βλέπουμε κάποιον, όπως ο Nίκολας Υλό, να μας κάνει μάθημα όταν πιθανόν να έχουν τα χειρότερα ποσοστά εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα! Εμπορεύονται τη δική τους μεταμέλεια.

*Mαθηματικός ερευνητής, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Παρίσι-13. Το 2010, δημοσίευσε τον το βιβλίο Mythe climatique. Κεντρική του ιδέα, τα μοντέλα είναι χρήσιμα αλλά αδυνατούν να προβλέψουν το κλίμα μακροπρόθεσμα και η επιστήμη δεν υπηρετεί ιδεολογήματα αλλά αναζητεί πάντα την αλήθεια.

**Ομιλος σκέψης, στα πρότυπα της Φωτισμένης δεσποτείας της Δύσης, από στελέχη του ΟΟΣΑ και του επιχειρηματικού κόσμου. Το 1972  – εποχή που τα ΚΚ ήταν στα πρόθυρα της εξουσίας και η Αριστερά είχε κερδίσει τη σπουδάζουσα νεολαία – κυκλοφόρησε σε 12 εκ. αντίτυπα και σε 37 γλώσσες ένα μανιφέστο με τίτλο Τα όρια της ανάπτυξης, γενέθλιο πράξη της Οικολογίας.

***Ο Νικολά Υλό (γεν. 1955), ο παραιτηθείς υπουργός Περιβάλλοντος του Μακρόν, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση Πόθεν Εσχες διαθέτει εννέα μηχανοκίνητα αυτοκίνητα,  ένα σπίτι στην Κορσική, αξίας άνω του ενός εκ. ευρώ, καθώς και πολλά άλλα ακίνητα συνολικής αξίας 1,9 εκ. ευρώ. ( https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/653330_o-zamploytos-gallos-ypoyrgos-oikologias-nikola-ilo-kai-i-kariera-toy)

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή:https://www.google.com/search?q=Soif+de+l’or+vert+%3A+ces+appetits+business+colossaux+qu’aiguisent+le+phénomène+Greta+Thunberg&oq=Soif+de+l’or+vert+%3A+ces+appetits+business+colossaux+qu’aiguisent+le+p

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ”Και αν οι οικολογοι κανουν λαθος” ειναι ο τιτλος ενος αλλου βιβλιου Γαλλου γιατρου που εξεδοθη προ 10ετιας περιπου και που το ονομα του ξεχασθηκε και απο μενα που το διαβασα.
  Σιγουρα ομως η κλιματικη αλλαγη παγοσμιοποιηθηκε και θα τραφει με ιδεοληψιες και αυταπατες , οπως και το κομουνιστικο , αριστεροπροοδευτικο φεμινιστικο και τοσα αλλα που ειχαν διαρκεια μιας το πολυ 10ετιας Κινηματα , πλην αυτην την φορα θα του ”δωσουν” και την ευκαιρια να κυβερνησει για να εκτεθει στην απραξια του γιαυτο το θεμα που επικαλειται (γιατι με το Θεο δεν μπορει να τα βαλει ο ανθρωπος) και στη συνεχεια θα το ”κλωτσησουν” με το συνθημα της επικεφαλιδος του αρθρου οτι ” Η Κλιματικη αλλαγη ειναι πρωτοφανης απατη στην Ιστορια της ανθρωποτητος” , που εζησε με σεισμους , καταποντισμους , κατακλυσμους και τοσες αλλες φυσικες καταστροφες ,οταν οι ανθρωποι δεν αριθμουσαν ουτε το ενα χιλιοστο των σημερινων και ουτε ειχαν τις δυνατοτητες των σημερινων παρεμβασεων τους .
  Ο πλάνητης γη ετσι θα πορευεται μεχρι συντελειας του αιωνος , απλως επειδη γιναμε πολλοι οι σπουδαγμενοι και χορτασμενοι -και θα γινομαστε περισσοτεροι-θα ”βγαζουμε το ψωμακι μας ” και με τετοιες καινοφανεις θεωριες μιμουμενοι -την τουλαχιστον θεοπνευστη – Αποκαλυψη του Ιωαννου του μαθητου , (ον ο Κυριος ηγαπα περισσοτερο των αλλων) και φθεγγομενοι , οπως η Πυθια των Δελφων ,του ομφαλου της Γης με το ”ηξεις αφιξεις ουκ εν πολεμω θνηξεις’, επηρεαζοντας τους αφελεις ,αθεους και βερμπαλιστες ολων των Συλλογικοτητων.

 2. 1. Το κλίμα αλλάζει … εδώ και 4.5 δισεκατομύρια χρόνια
  <a href="http://www.itia.ntua.gr/getfile/1181/1/documentshttp://www.itia.ntua.gr/getfile/1181/1/documents&lt://2011MIT_ClimateChange.pdf
  2. Το κλίμα της γης αλλάζει ή το αλλάζουμε;
  Κουτσογιάννης Δημήτρης , Λάλας Δημήτρης
  http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=323

  • Προφανως ομοφρονουμε στο θεμα αυτο και προφανεστατα δεν υπαρχει αντιλογος απο του υπολοιπους 902 -μεχρι τωρα- αναγνωστες του αρθρου.
   Ευτυχειτε.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,746ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα