Κλιμάκωση: Οι Ουκρανοί κτύπησαν εντός της Ρωσίας – S-300 κατέρριψαν ουκρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα «μη κρίσιμα» συστήματα του Κ.Μητσοτάκη έσωσαν αμάχους στο Μπελγκορόντ

Ρωσικό έδαφος προσπάθησαν να κτυπήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις σήμερα το βράδυ εκτοξεύοντας δύο βαλλιστικούς πυραύλους Tochka κατά της πόλης Μπελγκορόντ.

Η πόλη βρίσκεται στην δυτική Ρωσία, στις όχθες του ποταμού Ντονέτς μόλις 40 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα της Ουκρανίας. Η ουκρανική επίθεση έγινε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία.

Η αναχαίτιση των δύο βαλλιστικών πυραύλων έγινε από συστήματα S-300V1 τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των S-300 αλλά με έμφαση στις αντιβαλλιστικές ικανότητες και με εμβέλεια μεταξύ 100 και 350 χλμ. ανάλογα της έκδοσης.

Ο βαλλιστικός OTR-21 Tochka έχει εμβέλεια μεταξύ 70 έως και 165 χλμ. ανάλογα της έκδοσης Scarab A, B, C.

 

Να σημειωθεί πως τα συστήματα S-300PMU-1 της ΠΑ έχουν αντιβαλλιστικές ικανότητες και μπορούν να αναβαθμιστούν αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν είναι πλέον χρήσιμα για τις ΕΔ προκαλούν πραγματικά το κοινό αίσθημα.

 «Αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα», είχε πει ο πρωθυπουργός όταν είχε ερωτηθεί για τα ρωσικά όπλα που διαθέτουν οι ΕΔ μεταξύ των οποίων και τα  S-300.

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/1062962_klimakosi-oi-oykranoi-ktypisan-entos-tis-rosias-s-300
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα