ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ -ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

30/3/21 | 0 | 0 | 187 εμφανίσεις

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ – ANIXNEUSEIS WEB TV ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ – 19.00

Ποιοι καρκίνοι θεωρούνται πιο “κληρονομικοί” και ποιοι πιο “περιβαλλοντικοί”; Όταν υπάρχει κληρονομικότητα εμφανίζεται πάντα καρκίνος στην οικογένεια; Πόσο συχνές είναι οι μεταλλάξεις που προδιαθέτουν στην εμφάνιση καρκίνου; Τα γονίδια του μαστού τα κληρονομούμε μόνο από τη μητέρα μας; Μπορεί η γενετική του καρκίνου να συμβάλλει στη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο; Είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που περιμένουν απαντήσεις τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 19.00 στο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Θα αναφερθούμε και θα συζητήσουμε επίσης για ό,τι κανούριο υπάρχει στη διαλεύκανση του γενετικού αιτίου στον καρκίνο μαστού. Μαζί μας θα είναι η Ερευνήτρια Β’ στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” Δρ Ειρήνη Κωνσταντοπούλου. Η Δρ Κωνσταντοπούλου έχει πολυετή εμπειρία και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης στον τομέα της Γενετικής του Κληρονομικού Καρκίνου. Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις που θα θέλατε είτε στο messenger το δικό μου, ή να τις καταθέσετε κατά τη διάρκεια της εκπομής για να συμπεριληφθούν στη συζήτηση μας.

Category: Εκδηλώσεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/4/21 | (0 σχόλια)
    Σε φιάσκο εξελίσσεται η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Ν. Δένδια στην Άγκυρα. Ο κ. Τσαβούσογλου δεν άντεξε ούτε καν την διπλωματική και ήπια παράθεση των διαχρονικών ελληνικών θέσεων απο τον κ. Δένδια και χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο