Προαναγγελία «πολεμικής σύγκρουσης» Ελλάδας-Τουρκίας από τη «ντουντούκα» του Ερντογάν.

Η Γενί Σαφάκ και ο Ι.Καραγκιούλ γράφουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανακοινώσει επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη.

Γράφουν οι Τούρκοι:

«Η επεκτατική Ελλάδα, που είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που «επεκτείνει τα εδάφη της χάνοντας τον πόλεμο», ετοιμάζεται για ένα βήμα που θα καταλήξει σε πόλεμο στο Αιγαίο  (σσ Θάλασσα των Νησιών το αναφέρει). Η διοίκηση της Αθήνας, που δεν εγκαταλείπει τον εξοπλισμό πολλών περιοχών κοντά στην Τουρκία, θα εφαρμόσει σύντομα την προκλητική απόφαση των 12 μιλίων στην Κρήτη.

Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν ότι η κίνηση για επέκταση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στα νότια της Κρήτης στα 12 μίλια θα έρθει τον Μάρτιο. Υπάρχει ένας ενδιαφέρον λόγος για τον οποίο αυτό το βήμα, που τους τελευταίους μήνες έχει καλύψει συχνά την ελληνική τηλεόραση, θα γίνει τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι Έλληνες, που έχουν προμηθευτεί μέχρι στιγμής 10 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, πιστεύουν ότι οι πιλότοι που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα αεροπλάνα θα είναι έτοιμοι μέχρι τον Μάρτιο. Με άλλα λόγια, η Αθήνα θα κινδυνεύσει να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία βασιζόμενη σε 10 αεροσκάφη Rafale.

Ο ελληνικός Τύπος χρησιμοποιεί την εξής έκφραση: «Η εκπαίδευση των πιλότων θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Η Ελλάδα θα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα στον αέρα έναντι της Τουρκίας».

Η άποψη είναι για γέλια και οι Τούρκοι απλά δημιουργούν εντυπώσεις για δικούς τους λόγους. Ουδείς σοβαρός στρατιωτικός που έχει βασικές γνώσεις επιχειρήσεων μπορεί να διαβάσει σοβαρά τέτοιου είδους «σχέδια». Ακόμη κι αν η Ελλάδα είχε 100 Rafale. Οι πόλεμοι δεν γίνονται και πολύ περισσότερο δεν κερδίζονται από ένα οπλικό σύστημα. Οι Τούρκοι και ο Καργκιούλ «πουλάνε τρέλα» και δημιουργούν κλίμα για όσα πιθανότατα προετοιμάζουν.

Το καθεστώς Ερντογάν μέσω του Καραγκιούλ «φτιάχνει κλίμα». Ο Μάρτιος θα είναι πολύ κοντά στις τουρκικές εκλογές και στην Ελλάδα ίσως να βρισκόμαστε στην κορύφωση εκλογικής αναμέτρησης.

Τίποτα δεν γράφεται τυχαία. Ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε και στην Ελλάδα όπου κάποιοι φλερτάρουν επικίνδυνα με την προοπτική μιας ελληνοτουρκικής κρίσης Όχι για εθνικό κέρδος κι αυτό είναι το επικίνδυνο…

Αν η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, είναι δικαίωμα της και μπορεί να το υποστηρίξει .Όχι μόνο με τα Rafale. Υπάρχουν σχέδια, ικανό προσωπικό και οπλικά συστήματα για να υποστηριχθεί οποιαδήποτε πολιτική απόφαση. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε να υπάρχει σε αφθονία είναι σοβαρότητα και η επισήμανση ΔΕΝ αφορά στους στρατιωτικούς.

https://www.militaire.gr/klima-polemoy-gia-ton-martio-ftiachnei-to-kathestos-erntogan-me-kapoioys-stin-athina-na-tsimpane/